Sport

2015.03.04. 18:55

Megye II., Szombathelyi-csoport: Hatalmas küzdelem várható az élmezőnyben

A hétvégén kezdődik a tavaszi idény a megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság Szombathelyi-csoportjában (is). Három élcsapatnál érdeklődtünk a felkészülésről, a téli változásokról, a tervekről.

Tóth Gábor

Az ősszel a Táplánszentkereszt és a Lukácsháza különcsatát vívott az első helyért, végül előbbi telelt az élen – de csak egy pontos előnyt harcolt ki magának. Az őszi harmadik helyet pedig a kiegyensúlyozottan teljesítő Spari szerezte meg.

A Táplánszentkereszt veretlenül tudta le az őszt. A folytatás viszont nehéznek ígérkezik – hiszen az üldözője ott toporog a nyomában.

– Az őszi keretből Szücs Richárd Rumban, Marcz Márió Tanakajdon folytatja a pályafutását, Kölkedi Bálint pedig sérülés miatt felhagyott az aktív játékkal – vágott egyből a dolgok közepébe ifj. Molnár Károly, a táplániak mestere. – Viszont igazoltunk új játékosokat: Polgár Tamás Acsádról, Tóth József Gyöngyöshermán-Szentkirályból, Guttmann Tamás Zanatról, Vaspöri Zoltán pedig Körmendről érkezett, míg Baranyai Krisztián az ifjúsági keretből került fel a felnőttek közé. A felkészülésünk – figyelembe véve a munkahelyi elfoglaltságokat – megfelelően sikerült.Több edzőmeccset játszottunk, váltakozó sikerrel, zömében műfüvön. A terveink nem változtak. Nem az a legfőbb célunk, hogy magasabb osztályba jussunk, ám szeretnénk valahol az élbolyban végezni, lehetőségeinkhez mérten minél sikeresebben.

A Lukácsháza az utóbbi években rendre komoly célokkal futott neki a bajnokságnak. Nagyon úgy tűnik, hogy most összejöhet egy nagyon szép eredmény.

– Változatos felkészülés van mögöttünk, voltunk például spinningelni, bokszolni, sok edzőmeccset játszottunk műfüves pályán, dolgoztunk teremben, szabadban – árulta el Sántha Szilárd, a Lukácsháza edzője. – Volt némi változás a keretünkben. Lintner Dénes és Horváth Péter Ausztriába igazolt. Mindkét játékos kulcsember volt az ősszel, nehéz lesz pótolni őket. Pónácz Balázst Kőszegről igazoltuk, három ifistát – Szabó Krisztofert, Naisz Áront, Kiss Milánt – pedig felhoztunk az első csapathoz. Jó munkát végeztek a fiúk a felkészülési időszakban, ezért bizakodva várom a rajtot. A második helyünket legalább szeretnénk megőrizni, de egy pozíciót azárt jó lenne javítani. Nem tagadom, szeretnénk osztályt váltani, de akkor sem történik tragédia, ha az idén ez még nem jön össze.

Vertetics Sándor a Spari edzője: az élbonyban maradnának (Fotó: Unger Richárd)

A Spari évről évre lépegetett feljebb a tabellán, idén pedig már egyértelműen a bajnokság meghatározó csapatának számít.

– Összességében remek őszt futottunk, szeretnénk tavasszal is hasonló produkcióval előrukkolni – fogalmazott Vertetics Sándor, az Elektromol-Spari FC trénere.

– Megítélésem szerint a felkészülésünk jól sikerült, sok edzőmeccset játszottunk műfüves pályán, ráadásul van egy földes-füves edzőpályánk is, amin azért szintén tudtunk dolgozni. Az influenza, a betegségek azért olykor közbeszóltak, de így is elégedett voltam az edzéslátogatottsággal, a létszámmal. Egy kulcsemberünk távozott a télen, Horváth András Ausztriában folytatja pályafutását. Két új igazolásról számolhatok be. Harsányi Levente a Haladásban nevelkedett, hosszú kihagyás után tért vissza focizni, bízom benne, hogy idővel komoly erősítés lesz. Berta Richárdot a zalai II. osztályból igazoltuk, jó kis futballista – munkahelyi elfoglaltság szólította Szombathelyre. Egy sérültünk van, a kapusunk, Pungor András a derekával bajlódik, az ő kiesése komoly érvágás lenne. Reménykedem, hogy a mérkőzések nagy részében azért számíthatok rá. A dobogóról semmiképpen nem szeretnénk lecsúszni, de titkon a második helyben is gondolkodunk – ami akár feljutást is érhet. A keretünk erős, összeszokott, egységes a társaság, képesnek érzem a csapatot komoly célok elérésre is.

Figyelemre méltó a negyedik Ják és az ötödik Söpte őszi teljesítménye is. A Ják tavaly még a kiesés elkerüléséért küzdött, most pedig nagyon közel van a dobogóhoz. Hasonló utat járt be a Söpte: tavaly még gyengélkedett, idén viszont akár már bronzéremben is gondolkodhat. Nagy kérdés, hogy a csoport két meglepetéscsapatának a lendületet kitart-e a tavasszal is?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!