Sport

2016.08.23. 19:05

Hátvédet igazoltak

Szombathely - Egy évre a vasi zöld-fehérekhez szerződött a legutóbb Szigetszentmiklóson futballozó 33 éves bal oldali védő, Hídvégi Sándor.

Pum András

Korábban beszámoltunk róla, hogy Hídvégi Sándor augusztus elején három napon keresztül a Szombathelyi Swietelsky-Haladásnál szerepelt próbajátékon. Nos, az edzéseken elnyerte Mészöly Géza vezetőedző tetszését, a futballista tegnap délután aláírta egy évre szóló szerződését a vasiakhoz

A 185 cm magas, 82 kg súlyú, Budapesten született Hídvégi pályafutása során a Rákosszentmihály, a Győri ETO, a Soroksár, a Jászberény, az MTK, a Videoton, a ZTE, az FTC és a Dunaújváros együttesében is futballozott, 2015 októbere óta a legutóbb az NB II-től búcsúzó Szigetszentmiklósban szerepelt. A védő 129 NB I-es mérkőzésén hét gólig jutott, jelenleg szabadon igazolható volt, miután már egy esztendeje nem volt klubja.

Hídvégi Sándor (elöl) már az Illés Akadémián készült. A védő egy évre érkezett Fotó: Unger Tamás

- Komoly első osztályú rutinnal rendelkező futballistát igazoltunk, erről a próbajátékon is meggyőződhettünk - mondta Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője. - Elsősorban bal oldali védőt kerestünk, de Hídvégi bal belső védőt is tud játszani. Hozzáteszem: elégedettek vagyunk balhátvédünkkel, Bosnjak Predraggal, de egyrészt hamarosan jönnek a Magyar Kupa-meccsek, másrészt az egészséges versenyhelyzet a csapat javát szolgálja. Habár Hídvégi erőállapota egyelőre nem az igazi, a háromhetes bajnoki szünet remek alkalom, hogy felépítsük. Nem valószínű, hogy lesz még érkezőnk - bár sosem lehet tudni. Ugyanakkor Fehér Zoltánt, Katona Mátét és Sasa Popint szeretnénk kölcsönadni.

- Néhány hete a menedzseremen keresztül megkeresett a Haladás, hogy a hiányzók miatt szüksége van védőre, szívesen megnéznék, mire vagyok képes - mondta Hídvégi Sándor. - Három napot Szombathelyen edzettem, majd sikerült megállapodnunk. Legutóbb egy éve, Szigetszentmiklóson futballoztam néhány NB II-es mérkőzésen, ám ahogy az edző Horváth Ferenc - aki odahívott - távozott, én is eljöttem a klubtól. Azóta egyénileg tréningeztem, személyi edzővel készültem, és rendszeresen kispályán futballoztam. Sokat kihagytam tehát, de igyekeztem minél jobban karbantartani magam. Rengeteg mérkőzést játszottam a Haladás ellen, emlékszem, mindig masszív ellenfél volt a Hali, rendre sok néző előtt - gyakran ugyancsak mély talajon - léptünk pályára a Rohonci úton, és nagyon nehéz volt itt nyerni. Ami a céljaimat illeti, szeretnék minél hamarabb formába lendülni, az edzéseken és a mérkőzéseken is segíteni a csapatot. A Haladással pedig minél előbbre akarok végezni a tabellán. A mostani gárdából sok futballista ellen szerepeltem már ellenfélként, személyesen azonban egyedül Bosnjakot ismerem, vele anno a Ferencvárosban csapattársak voltunk.

Címkék#sport#foci

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!