Sport

2015.06.30. 14:54

Hazai siker a hajómodellezők Kőris Kupáján

Ölbő - Huszonhatodik alkalommal rendezték meg az ölbői Kavicsbánya-tavon a hajómodellezők Kőris Kupáját.

Horváth Erika

A szokásosnál kicsit kevesebben indultak a távirányítású vitorlás hajómodellek 26. ölbői versenyén, a Kőris Kupán. A „törzsgárdából" hiányoztak az osztrákok, akiknek hazai versenyük volt, de a rendező Községi Modellező SE Ölbőt is a hat helyett csak négyen tudták képviselni. A háromnapos viadalt a szombat délelőtti és kora délutáni időszakot leszámítva jó szélben sikerült megrendezni. Az ölbőiek legeredményesebb versenyzője Horváth Zsolt volt, aki a népesebb – és népszerűbb – E kategóriában (1 m hajóosztály) nyert, az M-ben (1,20-as hajóosztály) pedig második lett.

Bevetésre vár a résztvevők egy csoportja. Balról a harmadik a hazai Horváth Zsolt, aki egy aranyat és egy ezüstöt is szerzett. Fotó: Vincze Kornél

Végeredmény. M kategória: 1. ifj. Csóka László (Pécs), 2. Horváth Zsolt (Ölbő), 3. Csóka László (Pécs), ... 7. Eredics István (Ölbő), 11. Bödő Bálint (Ölbő). E kategória: 1. Horváth Zsolt, 2. Forrai Csaba (Százhalombatta), 3. Csóka László, 6. Eredics István, 14. Hannos Attila (Ölbő), 18. Bödő Bálint.

Csütörtökön a hagyományos, 47. alkalommal megrendezendő balatonfüredi, Kékszalagon (Európa legnagyobb tókerülő vitorlásversenye) – most első ízben – modelleknek is rendeznek betétfutamot. Négy ölbői versenyző is részt vesz ezen a viadalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!