Sport

2016.05.24. 17:15

Házhoz jött a kapitány

Szombathely - Három napig a Haladás VSE-nél készül a magyar szabadfogású birkózó-válogatott riói különítménye.

Horváth Erika

Abban nincs semmi különös, hogy Ligeti Dániel, a Haladás VSE második olimpiájára készülő nehézsúlyú birkózója szombathelyi klubjának főhadiszállásán edz. Még abban sincs nagyon, hogy az itt nevelkedett, de innen Csepelre eligazolt ifj. Veréb István most is megfordul a volt Szent-Györgyi iskolában. Viszont most Ritter Árpáddal, a magyar szabadfogású válogatott kapitányával együtt dolgoznak itt hétfőtől szerdáig.

- Ezen a héten nincs központi edzőtábor, mert a válogatott kerettagok is a hétvégi szabadfogású ob-ra készülnek. A két kvótát szerzett birkózóval, „Jimmyvel” és Danival viszont együtt dolgozunk, elkezdtük az alapozó munkát az olimpiára - árulta el Ritter Árpád. - Dani év közben rengeteget autózik, azért vagyunk most itt, hogy egy kicsit megkíméljük az utazástól. Sajnos neki még nem tökéletes a térde, ezért ki is hagyja az ob-t. Remélem, egy-két hét múlva már birkózással is terhelheti.

A kapitány elmondta, hogy a felkészülés alatt három külföldi edzőtábort, illetve versenyt terveznek - június 6-ától Lengyelországban töltenek el két hetet, július 1-jétől Spanyolország következik, majd július végén a szabadfogás egyik fellegvárában, Iránban tíz nap. A köztes időkben Tatán gyakorolnak optimális körülmények között.

- Jól dolgoznak, jó állapotban vannak a fiúk; ha minden a tervek szerint halad, akár az éremszerzés is reális cél lehet mindkettejük számára - zárta szavait Ritter Árpád.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!