Sport

2015.06.30. 09:06

Hegyhengergető óriások bajnoksága a kráterben - A Ság hegy szerencsére még a helyén van

Celldömölk - Fanyűvők, vasgyúrók és hegyhengergetők vették birtokba két napra a Ság hegy kréterét: itt rendezték meg a kőhajító erős emberek világbajnokságát. A hegy szerencsére a helyén maradt.

Ölbei Lívia

A legenda szerint Lucifer karosszékének készült a Ság hegy az idők kezdete táján: a főördög megparancsolta az alördögöknek, hogy hordjanak össze sok követ a szép kemenesaljai tájban, amelyen Lucifer is szívesen legeltette a tekintetét. Most pedig nyolc ország kőhajigáló óriásai gyűltek itt össze, hogy megmérkőzzenek egymással. Igazi világverseny volt, ahova az Amerikai Egyesült Államokból, Kanadából, Észtországból, Hollandiából, Izlandról, Romániából, Németországból, Lengyelországból  érkeztek kategóriájuk legjobbjai, de nem hiányoztak a magyar versenyzők sem. A mérlegelésből is attrakciók csináltak: az Ataru-koncert szünetében több ezren kísérték figyelemmel a mutatványt.

A győztes a lengyel "strongman": Rafal Kobylarz.

Az eredményhirdetésen pedig a város polgármestere és alpolgármestere is részt vett. A győztes a lengyel "strongman": Rafal Kobylarz.

Hegyhengergető: Középen a  kráterverseny győztese, Rafael Kobylarz, Fehér László polgármester és Söptei Józsefné alpolgármester társaságában. Fotó: Gyuricza Ferenc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!