Sport

2015.07.28. 14:17

Helybe jön az elit: Péntektől vasárnapig Savaria Kupa

Szombathely – A világ-elit vesz részt péntektől vasárnapig a Tófürdőn sorra kerülő 4. Savaria Kupa nemzetközi utánpótlás válogatott vízilabdatornán.

Negyedik alkalommal rendezik a Savaria Kupa utánpótlás vízilabdatornát. Ezúttal is a Pannonsport Kft. szervezi az eseményt, amelyet a Magyar Vízilabda Szövetség valamint az EPCOS Kft. közösen támogat. Négy U18-as korosztályú csapat veszi birtokba a Tófürdő nyitott nagymedencéjét. A magyar válogatott mellett Olaszország, Szerbia és Horvátország vesz részt a viadalon – tehát a korosztályos világelit krémje. Az esemény sajtótájékoztatóján Koczka Tibor Szombathely Megyei Jogúr város alpolgármestere, Kalmár Attila, a Pannonsport Kft ügyvezetője, Gyöngyösi András, az Aligátor Utánpótlás Vízilabda Sportegyesület (AVUS) szakmai igazgatója és Takács Balázs, az EPCOS ügyvezető igazgatója vett részt.

– Óriási rangot jelent városunk számára, hogy Európa legjobb utánpótlás válogatottjai vendégeskednek nálunk – jelezte Koczka Tibor. – Nagyon nagy szerepe van a tornának abban, hogy Szombathelyen még többen megszeressék a vízilabdát. Az AVUS-nak köszönhetően már így is kétszáz fiatal vízilabdázik a megyeszékhelyen, ez a szám ősztől ötven fővel bővül.

Koczka Tibor (balról), Kalmár Attila (középen) és Gyöngyösi András sajtótájékoztatón ismertette a 4. Savaria Kupa utánpótlás vízilabdatorna részleteit. Erős mezőny érkezik Szombathelyre. Fotó: Unger Tamás

– A vízilabda igazán az elmúlt években kezdett kibontakozni – mondta Gyöngyösi András. – Az Aligátor a tíz legjobb nevelőegyesület közé tartozik, egy ilyen torna azért is jó, mert a fiatalok látják, hová lehet eljutni, helybe hozzák nekünk a világ legjobbjait. Két szombathelyi fiatal is meghívót kapott, Juhász Máté az Egyesült Államokban tanul és sportol, ezért ő nem lesz itt, viszont a kapus Kovács Barnabás kerettag, ő az elsőszámú kapus.

– A vízilabda szövetséggel 2013-ban kötött szerződés garantálja, hogy még jó néhány évig nívós vízilabdatornát rendezhetünk Szombathelyen – olyat, mint ami a hétvégén lesz – mondta Kalmár Attila.

– A vízilabda eddig is nagy sikereket hozott az országnak, hiszem, hogy a jövőben is szép eredményeket érnek el sportolóink – fogalmazott Takács Balázs. – Ezért is döntöttünk a Savaria Kupa támogatása mellett.

A tornára ingyenes a belépés.

A IV. Savaria Kupa programja. Péntek, 16.00: Nyitóünnepség. 17.00: Olaszország–Szerbia. 18.30: Magyarország–Horvátország. Szombat, 17.00: Szerbia–Horvátország. 18.30: Magyarország–Olaszország. Vasárnap, 9.30: Olaszország–Horvátország. 11.00: Magyarország– Szerbia. 12.30: Eredményhirdetés .

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!