Sport

2017.01.25. 13:21

Helyi kapust szerződtetett Haladás

Szombathely - A Swietelsky-Haladás VSE NB I-es futsalcsapata a jó erőt képviselő Aramissal csap össze a Magyar Kupa elődöntőjében. Sásdi Bálint személyében új kapus csatlakozott a zöld-fehérek keretéhez.

Tóth Gábor

A Magyar Labdarúgó Szövetség székházában szerdán elkészítették a futsal Magyar Kupa Final Four sorsolását - a négyes döntőnek február 11-12-én Veszprém ad otthont. A Final Fourba három NB I-es gárda, a Swietelsky-Haladás VSE, a címvédő Rába ETO Győr és az Aramis SE, valamint az NB II-es Dunakeszi Kinizsi jutott be. Az elődöntőben Dunakeszi-Győr és Haladás-Aramis mérkőzéseket rendeznek. A Haladás-Aramis derbi február 11-én, szombaton 18 órakor kezdődik. A párharcok győztesei másnap a döntőben csapnak össze, a vesztesek a bronzmeccsen vigasztalódnak.

- A Győrt szerettük volna elkerülni, ez sikerült, a legjobb ellenfél pedig a Dunakeszi lett volna, ami nem jött össze - véleményezte a sorsolást Turzó József, a Swietelsky-Haladás VSE edzője. - Az Aramis nagyon jó formában van, remek szezont fut, visszatért az élcsapatok közé, vagyis nem lesz könnyű dolgunk ellene. Ugyanakkor a továbbjutás egy mérkőzésen dől el, ha extrát nyújtunk, akkor legyőzhetjük az Aramist - márpedig mi be akarunk jutni a kupadöntőbe!

Friss hír a Haladás tájáról, hogy Sásdi Bálint személyében új kapust igazolt a csapat. A 26 esztendős Sásdi Bálint a Haladásban nevelkedett, majd a Bük (NB III.), a Honvéd II. (NB III./NB I.), az Ajka (NB II.), a Sopron (NB II.) és a Körmend (NB III.) érintésével került Ausztriába, jelenleg is a Landesligában futballozik. Futsalos igazolása eddig nem volt.

- Rendszeresen kispályáztam az elmúlt években, rengeteg teremtornán vettem részt, szeretem a kispályás focit - árulta el Sásdi Bálint. - A decemberi szombathelyi Szilveszter Kupán jól ment a védés, a torna legjobb kapusa lettem - itt figyelt fel rám a Haladás futsalcsapatának szakmai stábja. Január elején csatlakoztam a kerethez, megfeleltem a teszten, a klub szerződést kínált. Egyelőre a szezon végéig szól az egyezségünk, aztán majd meglátjuk, hogyan tovább. Nem tagadom, meglepett a hívás, de ha már így alakult, akkor szeretnék élni a lehetőséggel és bizonyítani, hogy kispályán is megállom a helyem. Gyorsabbak a mozgások, sok a taktikai elem, mások a szabályok, még ismerkedem a futsallal, de szerintem nem lesz gond, felveszem a ritmust. Örülök, hogy ismét Haladás-mezben futballozhatok, várom már a tétmérkőzéseket!

- Németh Péter tért vissza Zalaegerszegről, Sásdi Bálint pedig a kapusainknak teremt versenyhelyzetet - foglalta össze röviden az átigazolási időszak eddigi történéseit Bokor Zsolt, a HVSE futsal-szakosztályának az elnöke. - Külön öröm számunkra, hogy Bálint szombathelyi kötődésű játékos. Az átigazolási időszak február 15-ig tart, nagy változás már nem lesz a keretünkben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!