Sport

2016.05.02. 18:29

Hét Haladás-gól - Biztos győzelem a Veszprém ellen

Szombathely - Az NB I-es futsalbajnokság felsőházi rájátszásának 3. fordulójában a Swietelsky-Haladás VSE biztosan verte a minőségi Veszprémet.

Tóth Gábor

Swietelsky-Haladás VSE- FC Veszprém 7-2 (1-0).

- Szombathely, 400 néző, NB I-es futsalmérkőzés, felsőházi rájátszás, vezette: Futó T., Kovács G. (Tihanyi N.).

HVSE: Tyukász - Gyurcsányi, Horváth P., Hegyesi, Öreglaki. Csere: Gyimesi (kapus), Vidák, Németh P, Hajmási, Németh E., Rácz, Sipos. Edző: Lódi Tamás.

Veszprém: Schmidmajer - Németh P., Tar, Püspök, Gulyás. Csere: Vas, Finta. Edző: Madarász János.

Gól: Horváth P. 3 (4., 24., 25.), Hegyesi 3 (20., 22., 37.), Németh P. (30.), ill. Finta (17.), Vas (33.).

A Haladás rögtön nekiesett ellenfelének, a Veszprém védekezésre kényszerült - kizárólag a vendégek térfelén pattogott a labda. Nem is bírta a nyomást a Veszprém, megérdemelten került előnybe a HVSE. És a folytatásban is az történt a pályán, amit a zöld-fehérek akartak. A Veszprém minimális veszélyt jelentett kapura - egy-két kontrát azért felmutatott. Nagyon érett a második hazai gól, de a jobbnál jobb lehetőségek is kimaradtak. A mérkőzés ezen szakaszában óriási szerencséje volt a Veszprémnek. Nyomasztó szombathelyi fölényben peregtek a percek. És ahogyan ilyenkor lenni szokott, járt a büntetés a sok eltékozolt helyzetért: egyenlített a Veszprém (17. perc: 1-1). A váratlan gól megfogta a hazaiakat. Mégis Hegyesi okos, látványos góljának köszönhetően sikerült előnnyel szünetre vonulniuk.

Fordulás után bátrabb, nyíltabb futball rukkolt elő a Veszprém, amit rögtön gól torolt meg a házigazda - Hegyesi másodszor volt eredményes. Németh Péter sem akart lemaradni, ő is meglőtte második, majd a harmadik gólját (25. perc: 5-1). Eldőlni látszott a mérkőzés. Alig-alig volt a labda a vendégeknél, a két csapat nem volt egy súlycsoportban. Időkérés után vészkapus játékra, agresszívabb futballra váltottak a vendégek. Ez sem okozott különösebb problémát a hazaiaknak. Németh Péter szögletvariáció végén talált kapuba. Ugyan szépített a Veszprém (33. perc: 6-2), de a percek fogytak, és a zöld-fehérek magabiztosnak, motiváltnak tűntek. Hegyesi pedig folytatta a gólversenyt csapatkapitányával, egy kontrát zárt le eredményesen (37. perc: 7-2). Hazai örömjátékkal ért véget a mérkőzés - járt érte a vastaps.

Remek játékkal, simán vert meg a Haladás egy amúgy jó erőt képviselő ellenfelet.

Lódi Tamás: - Az első félidő játékával nagyon nem voltam elégedett, gyenge volt a helyzetkihasználásunk. Fordulás után rendeztük a sorainkat, és megérdemelten győztük le a keményen küzdő Veszprémet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!