Sport

2015.05.29. 14:31

Hétfőn kezd az U20-as válogatott a világbajnokságon

Hétfőn megkezdi szereplését az új-zélandi U20-as világbajnokságon a korosztályos magyar labdarúgó-válogatott.

Tóth Gábor

A magyar csapat helyi idő szerint hétfőn 16 órakor kezdi el a világbajnokság küzdelmeit a New Plymouth-i Taranaki Stadionban, ahol az Ázsia Kupa-ezüstérmes Észak-Korea lesz az első ellenfele. Három nappal később ugyanitt a komoly erőt képviselő Brazília, majd vasárnap Afrika egyik élcsapata, Nigéria ellen csatázik a válogatott.

Hat csoportban harcolnak a csapatok, a csoportmeccsek után minden négyesből automatikusan továbbjut az első két helyezett, de a négy legjobb harmadik is kvalifikálja magát a nyolcaddöntőbe.

Edzésben az U20-as labdarúgó-válogatott. Balról Németh Márió (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A német Bernd Storck szövetségi kapitány együttesében Németh Márió képviseli a Haladás színeit, aki vélhetően a kezdőcsapatban kap helyet Észak-Korea ellen.

Az MLSZ vezetése óvatosan fogalmazott a célkitűzést illetően, a csoportból való továbbjutást már szép eredményként értékelnék az illetékesek. A világbajnokságnak lesz még egy magyar szereplője: Vad II István játékvezetőént vesz részt a tornán.

A válogatott programja (magyar idő szerint), hétfő: Magyarország–Észak-Korea (6.00). Csütörtök: Magyarország–Brazília (9.00). Vasárnap: Magyarország–Nigéria (7.00). A mérkőzéseket a Duna Televízió élőben közvetíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!