Sport

2016.11.11. 20:10

Hétgólos edzőmeccs - Ausztriában portyázott a Haladás gárdája

Graz - A Szombathelyi Swietelsky-Haladás NB I-es labdarúgócsapata edzőmeccset vívott az osztrák első ligás Sturm Graz vendégeként. A találkozót 4-3-ra nyerték a hazaiak.

Pum András

A felek a világbajnoki selejtezők miatti bajnoki szünetet kihasználva kötötték le egymással az edzőmérkőzést. A Sturm Graz 14 forduló után 9 győzelemmel, 2 döntetlennel és 3 vereséggel éllovasként várja az osztrák Bundesliga folytatását.

Sturm Graz-Szombathelyi Swietelsky-Haladás 4-3 (4-1). - Graz, 300 néző, felkészülési labdarúgó-mérkőzés.

Haladás: Gyurján - Polgár (Angyal, 46.), Hegedűs (Schimmer, 46.), Jagodics, Hídvégi (Bosnjak, 46.) - Kovács (Tóth M., 85.), Iszlai (Overgoor, 46.) - Gaál, Rácz (Dombi, 68.), Halmosi (Kiss B., 85.) - Ars. Edző: Mészöly Géza.

Gól: Zulechner 2 (7., 24.), Stankovic (35.), Koch (45.), ill. Gaál 2 (14., 83.), Kovács (58.).

Iszlai Bencének egy félidő jutott a felkészülési mérkőzésen Fotó: Unger Tamás

Az ismerkedés után az osztrák csapat ragadta magához a kezdeményezést, és egy átlövésből gyorsan előnybe került (1-0). Kovács kapufájával jelezte a Haladás, hogy rendezte a sorait. Sőt, sikerült egyenlíteni: Hídvégi beadását Gaál fejelte kapuba (1-1). A folytatásban azonban jöttek az osztrák gólok. Egy beadás után a lecsorgó került a szombathelyi kapuba (2-1), majd egy gyorsan elvégzett hazai szabadrúgás után találtak be a hazaiak (3-1), végül az első félidő utolsó pillanatában egy szögletvariáció végén is gólt ünnepelhettek a grazi szurkolók (4-1). Fordulás után osztrák helyzetekkel folytatódott a csata, de Kovács távoli bombagólja visszahozta a meccsbe a vasiakat (4-2). Gaált buktatták a büntetőterületen belül, ám a sértett kihagyta a 11-est. Hogy néhány perc múlva megszerezze második gólját (4-3). A döntetlen kiharcolására már nem maradt idő.

Mészöly Géza: - Mind a két csapat felvállalta a nyílt játékot, jó volt az iram, mindkét fél komolyan vette a találkozót - remek meccset vívtunk. Nagyon kellett ez a mérkőzés a felkészülésünkben, örülök, hogy létrejött a találkozó.

Friss hír a Haladás háza tájáról, hogy az NB I. 16. fordulójában a Diósgyőr Debrecenben fogadja a szombathelyi együttest. A diósgyőri stadion újjáépítése miatt Mezőkövesden játssza hazai mérkőzéseit a DVTK, azonban a 16. fordulóban egyaránt szombaton 15.30-kor kezdődik a Diósgyőr-Haladás és a Mezőkövesd-Videoton mérkőzés. Mivel az MLSZ elutasította a miskolciak azon kérését, hogy egy nappal később rendezzék az összecsapást, új helyszín után kellett nézni. Nyíregyháza és Debrecen került szóba lehetőségként, azonban a szabolcsi megyeszékhelyen nem felel meg az élvonalbeli követelményeknek a beléptetőrendszer, így maradt a Nagyerdei Stadion.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!