Sport

2017.04.11. 18:30

Hétközi erőpróba: a Haladás az MTK otthonában szerepel

A labdarúgó NB I 26. fordulójában, szerdán 18 órai kezdettel az MTK Budapest vendége lesz a Szombathelyi Swietelsky-Haladás.

Pum András

Hektikusan szerepel tavasszal a Tamási Zsolt irányította MTK, három győzelem mellett négyszer kikapott, legutóbb odahaza, az Új Hidegkuti Nándor stadionban 2-0-ra verte a Mezőkövesdet. A kék-fehérek a második legkevesebb gólt (20) szerezték a mezőnyben, a találatok "majd" felét - nyolcat - Torghelle Sándor jegyezte. A rutinos támadó fejesével egyenlítettek ősszel Sopronban a fővárosiak a Haladás ellen.

A védekező középpályás Iszlai Bence megbízható játékára szükség lesz az MTK ellen is
Fotó: Unger Tamás

A Haladás két győzelem után hétvégén 1-0-ra kikapott a Honvédtól. A tizedik MTK 29, az ötödik vasiak 35 pontot gyűjtöttek.

- Az MTK magabiztos, jó játékkal hozta a kötelező három pontot a Mezőkövesd ellen - szögezte le Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője. - A fővárosiak két góljuk mellett sok helyzetet is elhibáztak, tehát csalóka, hogy a bajnokságban eddig kevés találatot szereztek - ziccereik ugyanis szinte valamennyi meccsen megvannak hozzá. Nem egy kapkodó csapat, nem ész nélkül rohan előre, szépen felépíti támadásait - ehhez megvannak a megfelelő játékosai. Kanta József, Vass Ádám, Jurij Kolomojec, Torghelle Sándor egyaránt veszélyes a kapu előtt, előbbiek a passzaikkal, utóbbiak pedig hatékonyan fejezik be akcióikat. Persze nekünk is van mire építenünk, a Honvéd ellen nagyon egységesen futballoztunk, az ott látott erényeket kell felvonultatnunk - más végeredménnyel. A védekezésünk rendben volt, helyzeteink is adódtak, de jobban kell sáfárkodnunk lehetőségeinkkel. Calvente, Bamgboye, Jánvári, Németh, Rózsa, Tóth sérült, Bosnjaknak öt sárga lapja van, ezért nem játszhat. Összeállítás: Király - Polgár, Wils, Jagodics, Devecseri - Iszlai, Jancsó, Kovács - Mészáros, Williams, Rácz.

A mérkőzésről a vaol.hu oldalon online-közvetítést olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!