Sport

2015.05.17. 18:21

Hétvégi száguldás - Remek hangulat, sok szurkoló, 110 versenyautó

Szombathely - Hét év szünet után nagy sikerrel tért vissza a vasi megyeszékhelyre az országos ralibajnokság. Az Iseum Rallye-t a címvédő, listavezető Herczig Norbert és Bacigál Igor kettős nyerte magabiztosan.

Tóth Gábor

Az már a péntek esti rajtceremónián is érezhető volt, hogy nagy várakozás övezi a rali ob-t, hiszen a sportág kedvelői zsúfolásig megtöltötték a Rákóczi utcában az Iseum előtti területet. Szombaton és vasárnap pedig egymást érték a rajongók Káld, Szeleste és Csepreg környékén, illetve a Söptei úti ralikatlanban. Négy kategóriában (rali ob, rali II., historic challenge, Lada) kereken 110 autó nevezett az Iseum Rallye-ra. A versenyzők pedig mindent meg is tettek azért, hogy a nézők remekül szórakozzanak, nem kímélték az autókat a szezon első murvás versenyén. Az időjárás is kegyeibe fogadta a szervezőket, elmaradt az időjósok által beígért esőzés. Vasárnap délután fáradt, ám jókedvű pilóták, navigátorok szálltak ki az autókból a díjkiosztó ünnepségen. A szépszámú közönség pedig mindenkit megtapsolt, remek zárást adva ezzel az Iseum Rallye-nak.

Eger és Miskolc után a szombathelyi Iseum Rallye-t is megnyerte Herczig Norbert és Bacigál Igor. A Super 2000-es Skoda Fabiával versenyző kettős 12,1 másodperccel előzte meg a bajnoki címvédő Kazár Miklós, Ferencz Ramón párost, további öttel pedig ifj. Tóth Jánost és Szőke Tamást. Az elmúlt három év abszolút bajnoka, Kazár Miklós frissen műtött kézzel vezetett.

 

Végeredmény, rali ob, 3. futam, Iseum Rallye, 11 gyorsasági (120,75 km): 1. Herczig Norbert, Igor Bacigal (Skoda Fabia S2000) 1:04:03,3 óra, 2. Kazár Miklós, Ferencz Ramón (Mitsubishi Lancer Evo9) +12,1 mp, 3. ifj. Tóth János, Szőke Tamás (Peugeot 208T16 R5) +17,1 mp. Rali II.: 1. Berényi László, Pap Tamás (Honda Civic Type-R), 2. Szauer Gergő, Lehőcz Zsuzsanna (Lada VFTS), 3. Neukircher András, Kovács Tamás (Honda Civic Type-R). Historic challenge: 1. Király Gábor, Molnár Alexandra (Lada VFTS), 2. Karl Rumpler, Maria Rumpler (Volvo 740). Lada Kupa: Szauer Gergő, Lehőcz Zsuzsanna, 2. Szabó Norbert, Ignácz Dániel Péter, 3. Szabó Attila, Keresztesi Péter.

 

– Már a pénteki rajtceremónián bebizonyosodott, hogy van létjogosultsága a ralinak Szombathelyen, Vas megyében – kezdte az értékelést Markó Tibor, a főszervező Marco Racing Team vezetője. – Szombaton és vasárnap sem csökkent az érdeklődés, minden pályán zsúfolt szakaszok előtt, remek hangulatban autózhattak a versenyzők. És ha már a versenyzőknél tartunk: egyetlen negatív kritikát sem kaptunk a főszereplőktől. A pályák kiváló minőségűek voltak, egyetlen perc csúszás nem történt. A vasárnap délutáni, esti célceremónia pedig méltó lezárása volt a mögöttünk hagyott munkás, fárasztó napoknak. Az érdeklődés egyébként valóban komoly volt, az idei leglátogatottabb futam volt a szombathelyi. Most tartunk néhány nap szünetet, összegzünk, értékelünk, majd asztalhoz ülünk a városvezetőkkel. Úgy érzem, van hajlandóság a részükről a közös folytatásra, és mi is örömmel térnénk vissza jövőre is Szombathelyre. A szurkolók, a sportág kedvelői minőségi programot, műsort kaptak, és városmarketing szempontjából is remek volt a rendezvény – úgy gondolom, hogy mindenki jól járt. Köszönöm mindenkinek, aki csak egy kicsit is kivette a részét a munkából, örülök, hogy hét év szünet után visszatérhettünk Szombathelyre – zárta szavait Markó Tibor.

 

Kapcsolódó cikkek:

Iseum Rallye 2015 eredmények, videók

Iseum Rallye - Turán Frici: "Vegyes érzelmekkel zárult az első napom"

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!