Sport

2015.10.08. 13:49

Hiába harcolt jól, kikapott a SZoESE

Nagykanizsa - Szoros idegenbeli vereséggel kezdte az amatőr NB I-es női kosárlabda-bajnokság 2015/2016-os szezonját a Szombathelyi Egyetemi SE-Sportiskola.

Tóth Gábor

Kanizsai Vadmacskák SE -Szombathelyi Egyetemi SE-Sportiskola 76-70 (26-23, 18-25, 14-8, 18-14). Nagykanizsa, 100 néző, amatőr NB I-es női kosárlabda-mérkőzés, vezette: Horváth A., Földesi.

Nagykanizsa, legjobb dobók: Fekete 19/6, Fuisz 19, Kardos 10.

SZoESE: Tóth T. 4, Szabó-Haklits 14/3, Gusztafik 15/3, Czinder 19/3, Uszkai 2. Csere: Orsós-Bogdán 9/3, Kovács , Hansági , Hajdinák 2, Gyuricza 5, Simon , Boronkay . Edző: Kozma Tamás.


Czinder Adrienn 19 pontja is kevés volt a győzelemhez Fotó: Unger Tamás

A mérkőzés nagy iramban kezdődött, a két csapat rögtön egymásnak esett. A küzdelem kiegyenlített volt, az első negyedet pár ponttal a hazai gárda nyerte. A második negyedben jól reagált a vendégcsapat, a védekezését zónára váltotta, így megfogta a kanizsaiakat, és az etapot fölényesen nyerte (20. perc: 44-48. A második félidőt mindkét csapat erős védekezéssel nyitotta. A szombathelyiek addig ponterősen játszó játékosa, Orsós-Bogdán Lívia lesérült, ami megzavarta a vendégcsapat játékosait ez az eredményen is meglátszódott. Az utolsó negyed parázs hangulatban zajlott le amihez a játékvezetők hibái, és a nem megfelelő technikai berendezések is hozzájárultak (a 24-es tábla és az eredményjelző gyakran kikapcsolt, olvashatatlan volt). A szerencse végül a hazaiaknak kedvezett, a SZoESE nagy csatában bukott el.

Kozma Tamás: - Színvonalas szezonnyitón vagyunk túl. A 70 dobott pont idegenben egy nagyon jó eredmény, a 76 kapott azonban olyan sok, hogy azzal nem lehet mérkőzést nyerni. Sajnos a játékvezetők gyakran ellenünk hibáztak, így a kiegyenlített játék nem a mi sikerünkkel végződött.

A SZoESE szombaton (15.00) hazai pályán játszik, a MAFC lesz a vendég.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!