Sport

2017.06.30. 18:25

Hölgyek a szorítóban - A kőszegi Fitt-Box ÖE a bulgáriai Eb-n

KŐSZEG A kőszegi Fitt-Box ÖE három sportolója vesz részt a bulgáriai ifjúsági és junior női ökölvívó- Európa-bajnokságon.

Vas Népe Sport

Eredetileg négy kőszegi hölgy utazott volna a korosztályos magyar válogatott tagjaként a kontinenstornára, ám Hámori Luca (junior, 60 kg) ujjsérülése nem jött időben rendbe a műtét után, így kénytelen volt itthon maradni. Lakotár Hanna (junior, 52 kg), Ambrus Viktória (junior, 66 kg) és Finesz Kamilla (ifjúsági, 60 kg) viszont számot adhat tudásáról, felkészültségéről az Eb-n.

- Hámori Lucát nagyon sajnálom, mert a tavalyi Európa-bajnokságon ugyanebben a korosztályban, ugyanebben a súlycsoportban ezüst-érmet szerzett, most is jó esélyekkel lépett volna szorítóba - kezdte az esélylatolgatást Varsányi Áron, a Fitt-Box vezetőedzője.

A kőszegi Eb-trió. Balról Lakotár Hanna, Finesz Kamilla és Ambrus Viktória Fotó: Fitt-Box Ökölvívó Egyesület

- Lakotár Hanna tavaly 48 kilóban lett bronzérmes. Most is jól sikerült a felkészülése, nemzetközi versenyeket nyert, remek formában van, a dobogóra várom. De Ambrus Viktóriában és Finesz Kamillában is benne van az érem. Komoly munka, erős felkészülés van a lányok mögött, ennek megfelelően bizakodó vagyok!

A lányok pénteken keltek útra, vélhetően hétfőn lépnek szorítóba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!