Sport

2017.07.18. 18:40

Hollis után Wright is Körmenden

KÖRMEND Andre Hollins után újabb amerikai játékossal állapodott meg az Egis Körmend kosárlabdacsapata. Az irányító Marquis Wrightot kéthetes próbajáték után véglegesíthetik.

Németh Zsolt

A megállapodás értelmében Marquis Wrightnak két hét áll majd rendelkezésére, hogy meggyőzze az Egis Körmend szakmai vezetését szerződtetése megalapozottságáról.

A 183 cm magas irányító idén fejezte be egyetemi tanulmányait a New York-i Siena egyetemen, ahol négy évig az MAAC (Metro Atlantic Athletic Conference) konferenciában vitézkedő „Szentek" (Siena Saints) kosarasa volt. Már második évében meghatározó játékossá nőtte ki magát, hiszen 31 bajnoki mérkőzésen 12,5 ponttal, 5,1 gólpasszal, 4,2 lepattanóval és 2,0 labdaszerzéssel segítette társait. Harmadévesként egy kisebb lábsérülés és pár hetes regeneráció hátráltatta, de ebben a szezonban is pályára lépett 19 mérkőzésen és még jobb volt a statisztikája: 14,5 pont, 4,9 gólpassz, 4,4 lepattanó, 1,8 szerzett labda. Végzősként még egy picit fokozni tudta teljesítményét, és meccsenkénti 16,8 pontos átlagával csapata legponterősebb játékosa volt, de továbbra is kivette a részét a mezőnymunkából is, hiszen meccsenként 5,0 gólpasszt, 4,2 lepattanót és 1,1 szerzett labdát szorgoskodott össze.

- Nagyon örülök, hogy Andre Hollins mellett Marquis Wrighttal is meg tudtunk állapodni hátvéd poszton. Marquis egy nagyon tehetséges, okos és fejlődőképes játékos, aki remek fizikai adottságokkal is bír. Hiszem, hogy képes lesz arra, hogy jól irányítsa a csapatunkat, még akkor is, ha újonc. Biztosan időre lesz szüksége ahhoz, hogy alkalmazkodjon az európai kosárlabdához - mondta az új szerzeményről Gasper Potocnik, az Egis Körmend vezetőedzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!