Sport

2014.12.17. 15:45

Horgászokat díjaztak

Vaskeresztes - Az ünnepi díjkiosztóval zárult le hivatalosan a Vasi vizek legjobb sporthorgásza elnevezésű sorozat.

Tóth Gábor

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége az idén már az ötödik alkalommal rendezte meg a „Vasi vizek legjobb sporthorgásza" elnevezésű versenysorozatát hobbi és versenyhorgász kategóriában. A sorozat májusban kezdődött, szeptemberben ért véget. A profik öt, az amatőrök négy versenyen mérhették össze a tudásukat. Az elmúlt hétvégén a vaskeresztesi horgászturisztikai központban rendezett ünnepélyes díjkiosztón Seregi Miklós, a szövetség elnöke elmondta, örömteli volt látni, hogy az idei sorozat is megmozgatta a vasi pecásokat szép számban neveztek a versenyzők, volt, ahol a résztvevők száma elérte az 57 főt.

A két győztes. Günther Graf (balról) a a hobbi horgászok között, míg Varga Bálint a profik mezőnyében bizonyult a legjobbnak. Fotó: Tóth Milán

A kupasorozat állomásai közül a legtöbb halat idén az Abért-tó Kupán fogták a horgászok, fejenként átlagban 4,5 kg-ot. A profik mezőnyében Varga Bálint és Komáromi Levente izgalmas csatát vívtak az első helyért, végül azonos pontszámmal az előbbi nyert. A hobbi horgászok versenyében is szoros eredmény alakult ki az élen Kovács Béla és Günther Graf között. Az osztrák pecás minden fordulóban rajthoz állt, így jobb eredményt tudott elérni az összesítéskor. A kupákat, díjakat Seregi Miklós elnök és Puskás Norbert ügyvezető elnök adta át.

Végeredmény, versenyző: 1. Varga Bálint (Elektromosok SHE) 68 pont, 2. Komáromi Levente (Kőszegi SHE) 68, 3. Paár Tibor (Elektromosok SHE) 64,5. Hobbi: 1. Günther Graf (Gersekaráti Sárvíz-tavi HE) 50 pont, 2. Kovács Béla (Kőszegi SHE) 50, 3. Pajtli László (Spartacus HE) 43.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!