Sport

2016.05.31. 11:41

Horti Bálint aláírt Körmendre

Immár hivatalos, hogy Horti Bálint a következő szezonban az Egis Körmend kosárlabdacsapatát erősíti.

Németh Zsolt

A 4-es és 5-ös poszton is bevethető center az idei szezonban a legjobb nyolcig menetelő PVSK-nak  biztos pontja volt a palánk közelében. Mérkőzésenként 11 pontot és közel öt lepattanót átlagolt, de a társak blokkokkal való segítésében is lehetett számítani rá.  A 27 esztendős, 205 centiméter magas, 110 kilogramm súlyú játékos korábban megfordult Kecskeméten, Pakson és Jászberényben is. 1+1 évre szóló szerződése értelmében 2016 nyarától Körmenden áll majd munkába.

Horti Bálint (jobbról) a következő szezonban is ellenfele lesz a falcós Váradi Benedeknek, de már a körmendi színekben
Fotó: Szendi Péter

- Nagyon fontos motiváció volt számomra, hogy a körmendi csapat rendszeresen indul nemzetközi kupában,  és erre már jelezte szándékát ősztől is. A korábbiaknál nagyobb kihívást is jelent számomra a felkérés. És persze fontos tényező volt, hogy láttam, Teo Csizmics milyen jó munkát végez, rendet, fegyelmet tart, erre is kíváncsi vagyok belülről  - mondta   átigazolásáról Horti Bálint. - Az öt légiós valószínűleg a következő szezonban is meg fogja kapni a játékperceket, nekem az lesz a dolgom, hogy pihentessem őket, kiegészítsem a csapat játékát. Ha kell, faultot üssek, harcoljak és az üres helyzetet bedobjam. Nyilván elsősorban kiegészítő ember leszek. Ha nem is ugrok túl nagyot, de mondhatom, hogy fizikális játékos vagyok. Súlyban, erőben felveszem a versenyt az ellenfelekkel. Nem vállalok felesleges dobásokat, és ha kell, akkor vetődök a labdáért. Ezzel mindenképpen segíthetem a csapatot. A közös munkáig sem lesz eseménytelen a nyaram, most a B33-mal készülődök, kondizok és futok is.

Címkék#kosárlabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!