Sport

2013.06.28. 16:57

Horváth Balázs a Körmend sportigazgatója lesz

Körmend - Csütörtökön Hencsey Tamás vezetőedző segítőjeként Horváth Balázs szerződtetését jelentette be a Lami-Véd Körmend. Kiderült, hogy nem csak erre kérték fel a vasi klub vezetői.

A  körmendi kosárklub új sportigazgatója, Horváth Balázs

Csütörtökön jelentették be, hogy  körmendi kosárklub a már leigazolt öt magyar játékosa - Fodor Gergely, Ferencz Csaba, Kutasi Gergely, Grebenár Péter és Farkas Attila -  mellé szerződtette Török Rollandot, aki Jászberényből teszi át a székhelyét a Rába partjára. A 203 centis, 22 éves, erdélyi származású, magyar útlevéllel rendelkező, 4-5-ös poszton bevethető, tehetséges  kosaras az elmúlt szezonban átlagban 14 perc játéklehetőséget kapott mérkőzésenként, pontátlaga 6,4, lepattanóátlaga 2,9 volt az NB I-ben. Az U23-as országos bajnokság döntőjében az ötödik helyezett jászberényi csapat tagjaként érdemelte ki a torna MVP-je címet.

- A tervem az, hogy irányító és mezőny posztra, továbbá a palánk alá, ötös pozícióra szerződtetünk külföldi játékost  - mondta Hencsey Tamás, a körmendi csapat vezetőedzője. -  Török Rolland a magas posztokon mindenképpen segítségünkre lesz, hiszen ötösben erőszakos, harcos lepattanózó játékos, de akár kintről is veszélyes, hiszen ellenünk is dobott hárompontost az előző szezonban, így a négyes poszton is jól használható.

A klub bejelentése szerint a vezetőedző nemcsak a pályán, hanem annak szélén is segítséget kap Jászberényből, de mint megkeresésünkre Horváth Balázs elárulta, nem elsősorban erre kérték fel a klub vezetői.

Szintén  Jászberényből érkezik a magas posztokon  bevethető Török Rolland

- Nagyon köszönöm ezt a lehetőséget, nagyon megtisztelő, hogy egy ilyen eredményekkel, tradícióval rendelkező klubnál rám gondoltak. Egészen konkrétan sportigazgatói állásról szólt a felkérés -  mondta a szakember.

- Ez egy összetett feladatot jelent számomra, és koránt sem csak a szakmai munka segítéséről szól. Alapszakmám szerint építőmérnök és közgazdász vagyok, a kosárlabda  egy plusz szerelem számomra.  Így aztán a körmendi szerepem sem csak a játékra vonatkozik.  Az én feladatom lesz a klub gazdasági és szervezeti átalakításának irányítása, a belső felépítés kialakítása, felügyelete. Javaslatokat várnak tőlem ennek a korszerűsítésére, jobbítására.   Másrészt, mivel a sportigazgató alá tartozik az edző, a csapat és a kiszolgáló stáb koordinálása, így a leendő játékosok kiválasztásában is szerepem van, hiszen az ezzel járó felelősség is együtt  jár  a posztommal, az én munkámat is minősíti majd a csapat eredményessége.   Harmadrészt ebből nemcsak sportigazgatóként veszem ki a részem, hanem úgy is, mint a vezetőedző munkájának segítője. Az ellenfelek megfigyelésében, a videó elemzésekben igyekszem tehermentesíteni Hencsey Tamást, és tanácsadóként a meccseken is ott leszek mellette a kispadon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!