Sport

2016.07.18. 19:40

HVSE: a legfőbb cél a gyerekek fejlődése - Egy nagy, közös labdarúgó szakosztály lett

Szombathely - A Haladás VSE futsal szakosztálya és a zöld-fehérek labdarúgó utánpótlás szakosztálya a jövőben egy nagy, közös labdarúgó szakosztályként működik tovább. Az összevonás közel 300 ifjú futballistát érint.

Tóth Gábor

A hétvégén ülésezett a Haladás VSE elnöksége. A zöld-fehér klub vezérkara úgy határozott, hogy a futsal és a futball utánpótlás szakosztály a jövőben egy nagy, közös labdarúgó szakosztályként működik. A futball utánpótlásban több mint 150, a futsalosoknál közel 100 gyerek rúgja a labdát.

- Az utóbbi időben több szakember, köztük a volt szövetségi kapitány, Dárdai Pál is jelezte, jótékony hatással van a fiatalok technikai fejlődésére, a gondolkodás, a reakcióidő gyorsítására, ha a futsalelemeket beépítik a nagypályás képzésbe - fogalmazott Bokor Zsolt, a HVSE elnökségi tagja, a futsal szakosztály vezetője. - Átgondolt döntést hoztunk, komoly szakmai tervünk van, jelen pillanatban pedig a minőségi edzői és technikai stáb kialakításán dolgozunk. A szakmai vezető posztját megpályáztatjuk. Leszögezem, elsődleges szempont a gyermekek fejlődése, sokoldalú képzése. Egy megfontolt gazdasági és szakmai döntést hozott az elnökség. Igyekszünk továbbá megteremteni a lehető legjobb feltételeket. A Kenderes utcai füves pályákat hamarosan felújítják, és szeretnénk új pályákat is kialakítani. Jövőre felépül a Haladás Rohonci úti sportkomplexuma, a sportcsarnokban lehet majd teremedzéseket végezni. A megyében, a városban működő sportegyesületekkel - így például Király SZE-vel és az Illés Akadémiával - a jövőben sokkal szorosabb együttműködésre, jobb kapcsolat kialakítására törekszünk. Véleményem szerint eredményes jövő elé nézünk!

- A szülőktől, a gyerekektől egyelőre türelmet kérünk. Néhány napra szükségünk van, hogy rendezzük a sorainkat - jelezte Bokor Zsolt. - Az idősebb korosztályokban már kezdődnek a különböző nagypályás bajnokságok, így a szervezőmunkát itt kezdjük, és rohamléptekben kell haladnunk. A fiatalabbak csak augusztus elején kezdenek dolgozni, edzeni, vagyis itt kicsit több időnk van. Végezetül annyit még elárulnék, hogy a küszöbön áll egy nagy szponzori szerződés, amelynek köszönhetően olyan összegre tesz szert az utánpótlás szakág, ami biztosítja majd a feltételek javítását, a minőségi szakmai munkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!