Sport

2017.03.13. 20:35

Könnyed HVSE/SI-siker a női röplabda 16. fordulójában

Megyei körkép - A két szombathelyi csapat papírforma-eredménnyel zárta az NB II-es női röplabdabajnokság nyugati csoportjának 16. fordulóját. A Haladás/SI nyert, a SZoESE kikapott 3:0-ra.

Horváth Erika

Közgáz SC és DSK-Haladás VSE/Sportiskola 0:3 (-11, -11, -15). - Budapest, NB II-es női röplabdamérkőzés, vezette: Mocsnik, Filibér.
Haladás: HORVÁTH D., Bokor, DANCSECS, Merklinné, Pető, Mohl-Benesóczky. Csere: Zoltán (liberó), Farkas (liberó),Varga R., FAZEKAS, Marton. Vezetőedző: dr. Mucsi Péter.

A fővárosiak nem voltak egy súlycsoportban a nyugati csoport tabelláját vezető szombathelyi csapattal. Csak percekig tudtak ellenállást kifejteni, a tudáskülönbség már a nyitásoknál kiütközött; nem tudtak mit kezdeni a zöld-fehérek szerváival. Junior: 3:2.

Szombathelyi Egyetemi SE-Szent Benedek-Balatonfüred 0:3 (-15, -10, -20). - Balatonfüred, NB II-es női röplabdamérkőzés, vezette: Barabás Béla, Barabás Barnabás.

Horváth Dóra ezúttal jól irányította a HVSE/SI csapatát Fotó: Szendi Péter

SZoESE: Horváth M., Németh E., Kiss L., Gulkai, Halmosi, Varga N. Csere: Nagy T. (liberó), Csóka, Simon F., Molnár. Edző: Bodzer Attila.
A SZoESE volt a pályaválasztó, de mivel foglalt volt az egyetemi csarnok, albérletbe" kellett mennie. Éppen az ellenfélnél találták meg a legolcsóbb megoldást a szombathelyiek. Lendületesen, jól kezdtek a vasiak, jó sáncaikkal szép pontokat is szereztek, de a gyenge nyitásfogadásuk megpecsételte a sorsukat (15-25).

A második szettben sikerült a fürediek után eredniük, még vezetéshez is jutottak, de utána egyre lankadt a koncentrációjuk, és a balatonpartiak akarata érvényesült (10-25). A harmadik játékrészben egyenrangú ellenfele tudott lenni a SZoESE éremesélyes riválisának - de nem végig. A jobban koncentráló, rutinosabb Füred lezárta a mérkőzést (20-25). Junior: 0:3.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!