Sport

2017.04.11. 17:50

HVSE/SI: egy győzelemre a bajnoki címtől

Az NB II-es női röplabdabajnokság 20. fordulójában erődemonstrációt tartott a nyugati csoportot vezető Haladás VSE/Sportiskola. A SZoESE csak megszorongatni tudta a tabellán második PEAC-ot.

Horváth Erika

Haladás VSE/Sportiskola-Kalocsai SE 3:0 (9, 12, 13)

Szombathely, 200 néző, NB II-es női röplabda-mérkőzés, vezette: Barabás Barnabás, Barabás Béla.

HVSE/SI: HORVÁTH D., BOKOR, MIKOS, Merklinné, Pető, DANCSECS. Csere: FARKAS (liberó), ZOLTÁN (liberó), Marton, Mohl-Benesóczky, Varga R., Fazekas. Vezetőedző: dr. Mucsi Péter.

Három mérkőzéssel a bajnokság vége előtt a Haladásnak már csak két győzelemre volt szüksége a bajnoki címhez. A zöld-fehérek nem akarták elszalasztani az első lehetőséget, nagy akarattal, motiváltan vetették magukat a küzdelembe. A kalocsaiak nem tudták tartani a lépést a nagyon gyors támadásokkal operáló hazaiakkal, 15 perc alatt megvolt az első szett (25-9). A folytatásban tovább gyorsította játékát a Haladás, nagyon magabiztosan nyerte a másik két játszmát is (25-12, 25-13) - összességében 52 perc alatt tudta le a kötelező győzelmet.

A HVSE-s Zoltán Anna szelidíti a labdát, hátul Pető Tamara készül a támadásra
Fotó: Unger Tamás

A HVSE már szombaton bebiztosíthatja elsőségét - a Honvéd Zrínyi SE elleni győzelem esetén hazai környezetben ünnepelheti újabb bajnoki címét. A mérkőzés a Sugár úti csarnokban 17 órakor kezdődik. Junior: 1:3.

PTE-PEAC-Szombathelyi Egyetemi SE 3:0 (28, 18, 21)

Pécs, 50 néző, NB II-es női röplabda-mérkőzés, vezette: Baracsi, Dunszt.

SZoESE: Horváth M., Gulkai, Varga N., Kiss L., Halmosi. Németh E. Csere: Simon F. Demény Liza, Demény Laura. Edző: Bodzer Attila.

A csoport második helyén álló pécsieket igencsak meglephette a hatodik SZoESE teljesítménye. Az első szettben nagyon felszabadultan, magabiztosan játszottak a szombathelyiek, a maratoni játszmában csak hajszállal maradtak alul (30-28). A második és a harmadik játékrészben a nyitásfogadás okozott némi gondot a vasi térfélen, így kevésbé tudtak támadásokat kezdeményezni. Ezt kihasználva nyertek az esélyesebb hazaiak (25-18, 25-21), de a SZoESE helytállása is dicséretes. Junior: 0:3.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!