Sport

2016.10.24. 08:01

Idegenben folytatja a nemzetközi kupát az Egis Körmend

Csoportrangadóra utazott Franciaországba az Egis Körmend férfi kosárlabda csapata. Az első forduló után a Fiba Europe Cup B csoportjának élén álló piros-feketék az első körben, Groningenben győzni tudó BCM Gravelines vendégei lesznek kedden.

Németh Zsolt

A Körmend hazai pályán 15 ponttal győzte le a belga Hubo Limburg United együttesét, így a két bajnoki siker után a nemzetközi szereplést is győzelemmel nyitotta. Mindez elég volt ahhoz, hogy a csapat felkerüljön az Eurobasket hetente frissülő európai százas klublistájára, ahol magyar csapatoknak ritkán akad hely. Ráadásul nem is akár hová sikerült besoroltatniuk magukat, hiszen egyből az előkelő 59. helyen jegyezte őket a portál október 20-án.

Persze azt talán még a legmerészebb drukkerek sem gondolják, hogy a veretlenség örökre megmarad, ráadásul talán a legnehezebb vendégjáték vár a piros-feketékre a FIBA kupában, hiszen a franciák nagyon erős kerettel bírnak. Mint Teo Csizmics, az Egis Körmend vezetőedzője elmondta, hat amerikai mellett három kettős állampolgárságú játékos erősíti a vendéglátók keretét, amely épp a közelmúltban erősödött egy francia kosarassal. Egy sérültről érkeztek hírek Franciaországból, de így is bőven lesz merítés a házigazdák keretéből, amelyben, az előzetes hírek szerint – egy kivétellel – csupa színes bőrű játékos található. Ezekkel együtt is a győzelemért indultak útnak a körmendiek hétfőn reggel.

Alapos elemző és felderítő munkát végeztek a körmendi szakmai stáb tagjai. Nem csak az ellenfél játékát tanulmányozták, de személyes információgyűjtést is végeztek, hogy minél többet megtudjanak a Gravelines taktikájáról, vezetőedzőjük mentalitásáról, meccseléséről.

Ezúttal nem tartott a csapattal Doktor Péter és Csorvási Milán sem. Utóbbi a héten még egy utolsó kontrollra utazik a sérült térdével, amely a hírek szerint szépen gyógyul. A többiek kedden, 20 órától mérkőznek meg majd a BMC Gravelines együttesével, 20 órától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!