Sport

2016.09.28. 11:03

Idegenben győzött a Bük, otthon az SZKKA

Az NB II-es női kézilabda-bajnokság 2. fordulójában a Körmend megyei rangadót nyert Cellben, sikerrel vette a játéknapot a Bük és az SZKKA II., kikapott a Sárvár.

Tóth Gábor

Sárvárfürdő Kinizsi-VKLSE Győr 24-29 (13-19)

Sárvár, 100 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Burghardt, Herr.

Sárvár: TAKÁCS - HEGYI 2, NARDAI V. 1, PATAKI 5, HORVÁTH C. 2, SOÓS 3, VAJDA 5. Csere: JURIK, Varga, FARKAS 6, Csejtei, Horváth R., Nardai D., Szabó. Edző: Rozmán Gergő.

A bajnoki címre esélyes vendég ellen jól kezdett a Sárvár, fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd a hazai technikai hibákat megbüntette a Győr és ellépett a félidőre. Nem adták fel a sráváriak és kőkemény védekezéssel és ötletes támadó játékkal 20-23-ra zárkóztak. És bár kikaptak, de végig szorossá tették a meccset - remekül kézilabdáztak, nagyot küzdöttek a rengeteg, 12 büntetőt kapó VKLSE ellen. Junior: 19-42.

Celldömölki VSE-Körmendi DMTE 27-29 (11-13)

Celldömölk, 100 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Bőhm, Tóth.

CVSE: Szabó - Horváth 3, Sebestyén 3, SZOMORKOVITS A. 6, Geiger 1, SZOMORKOVITS L. 11/4, Fűzfa. Csere: Pongrácz (kapus), Németh 2, Vlasich 1, Bagics, Marton, Szalai. Edző: Kósa Ottó.

Körmend: Anek - Török 4, Adorján 5, Faragó 6, Szabó A. 3, Lakatos 2, Kiskós 8/4. Csere: Benedek 1, Cser, Bokor, Horváth D., Őri, Kaczor. Edző: Oláh Sándor.

Nem kezdett jól a Celldömölk, a Körmend rögtön a mérkőzés elején kezébe vette az irányítást, meglépett (11. perc: 4-7) és a folytatásban is tartotta három, négy gólos előnyét (37. perc: 13-17). Egészen az 52. percig - ekkor vezetett először a mérkőzésen a CVSE (24-23). Ebbe a fordításba azonban el is fáradt a hazai csapat. A hajrát jobban bírta a Körmend, könyörtelenül kihasználta helyzeteit, és nyert. Junior: 11-33.

Kósa Ottó: - Küzdöttünk, futottunk az eredmény után, voltak jó momentumaink. Két objektív tény: kiállítás 10-4, hetes 4-8!

Oláh Sándor: - A játékidő nagy részében kézben tudtuk tartani a mérkőzést, viszont a végjátékra hátránnyal érkeztünk. De helyén volt a lányok szíve, és a szerencsével sem álltunk hadilábon!

A büki Szabó Dóra tör kapura. A fiatal játékos főleg a második félidőben szerzett átlövésgóljaival segítette győzelemre csapatát
Fotó: Unger Tamás

SZSE Győr-Dr. Lupo Büki TK 22-26 (14-13)

Győr, 50 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Farkasné, Szalayné.

Bük: Harasztovics - BINDER 6, Csóka 2/2, SZABÓ D. 6/2, NÉMETH D 6, Csabai 2, Szabó N. 3. Csere: Kálmán (kapus), Pukler 1, Szabó R., Markó, Szenczi, Megyeri, Horváth. Edző: Mátés István.

Hullámzó első félidőt produkáltak a csapatok, hol a hazaiaknál, hol a vendégeknél (23. perc: 10-12) volt a néhány gólos előny. Fordulás után szigorított a védekezésén a Bük, feljavult a támadójátéka is, így megnyugtató előnybe került (44. perc: 18-23). A hajrára talán el is fáradtak a hazaiak, így a végére nem maradt izgalom. Junior: 26-21.

Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia II.-Bajnok DSE Nemesvámos 30-28 (16-13). Szombathely, 50 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Marton, Szabó

SZKKA: Károly - Szuhogyi 6, Pődör 7, Csépke 6, Dénes, Bozzai, Bódi 3. Csere: Szovák, Csire 2, Csapó 3, Gorell, Woth 3, Kovács T. Edző: Józsa Krisztián.

Mindkét csapat sok hibával játszott, a félidő első felében felváltva estek a gólok. A játékrész hajrája viszont jobban sikerült a házigazdának: a jó kapusteljesítménynek köszönhetően könnyű indításgólokat lőtt. A második félidőben sem változott a játék képe. Ám a vendégek egyre jobban elfáradtak. Így a sok pontatlanság és technikai hiba ellenére is megnyerte a meccset az SZKKA fiatal csapata. Junior: 23-34.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!