Sport

2017.01.26. 20:01

Idegenben kezdik a teke Bajnokok Ligája negyeddöntőjét a vasiak

Répcelak - Szombaton bonyolítják le a teke Bajnokok Ligája negyeddöntőinek első mérkőzéseit. A Répcelaki SE-nek ugyanaz a csapat, a német Zerbst az ellenfele, mint az előző sorozatban.

Horváth Erika

A hazai bajnokságot veretlenül - 11 győzelemmel és egy döntetlennel - vezető Répcelaki SE ezen a hétvégén nem a Szuperligában játszik, hanem a nemzetközi porondon. A 2016-os NBC Kupa-győzelmükkel a Bajnokok Ligájába jutott vasiakra már a negyeddöntő vár. Az 1. fordulóból a lengyel Leszno elleni kettős győzelemmel jutottak a legjobb nyolc közé, ahol - akárcsak a tavalyi sorozatban - a német SKV Rot Weiss Zerbst 1999 lesz az ellenfelük. Egy évvel ezelőtt Kiss Zsolt együttese nem tudta megnehezíteni a német csapat dolgát, idegenben 8:0-ra, itthon 5:3-ra maradt alul. Vajon most más lesz, lehet a helyzet?

Kakuk Levente is pályára léphet, felépült vádlisérüléséből Fotó: Szendi Péter

- A világ egyik legjobb csapata az ellenfelünk - szögezte le pénteki elutazásuk előtt Kiss Zsolt, a répcelaki csapat edzője, szakosztályvezetője. - Saját otthonában pedig magasan a legjobb, nincs is 3900 alatti csapatfájuk. A Zerbstnél erősebb ellenfelet nem is kaphattunk volna a negyeddöntőben. Remélem, nem ugyanaz lesz a forgatókönyv, mint egy éve, a poklok poklának éreztük azt a 8:0-t. A mi csapatunk erősödött tavaly óta, de a helyzet az, hogy a németeké is. A két szlovén világklasszis, Boris Benedik és Uros Stoklas mellett minden játékosuk a német válogatott tagja - amely Magyarországgal és Szerbiával együtt a legnagyobb esélyese a csapatvilágbajnoki címnek. Szeretnénk egy olyan eredményt elérni - legalább két csapat- és sok szettpontot szerezni -, hogy a február 18-ai hazai visszavágóra megteljen a csarnokunk. A vádlisérülése miatt tíz napot pihenő Kakuk Levente már újra edz, rá is számíthatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!