Sport

2015.01.31. 19:41

Idegenben most sem ment a Körmendnek

Gyakorlatilag végig esély nélkül játszott a Körmend Pécsett. Bár volt, amikor csak kettő pont volt a hátrány, a hazaiak innen is könnyedén újra elléptek, ráadásul a végén még a cserék is parádéztak a széteső vendégek ellen.

Németh Zsolt

Pécs VSK PannonPower – Egis Körmend 101–78 (23–13, 33–24, 16–21, 29–20)
Pécs, 1500 néző V: Pálla, Boros, Minár
PÉCS: NELSON 17, PAHLMBLAD 15/3, Bíró 3/3, BUDIMIR 21/6, HORTI 20
Csere: Harazin 8, Halász 8/3, Sztojanovics-, Czukor-, SOMOGYFOKI 6, Délity 3/3, Sértő-
Vezetőedző: Csirke Ferenc
KÖRMEND: WALKER 18/15, Burgess-, Ferencz-, Tóth 4/3, RICHARDS 23/9
Csere: Popadics 12/6, TÖRÖK 17/9, Farkas-, Latinovics 4,
Vezetőedző: Déri Csaba
Az eredmény alakulása. 4. p.: 8-3. 9. p.: 18-12. 16. p.: 34-32. 19. p.: 53-37. 21. p.: 58-39. 26. p.: 68-51. 34. p.: 78-66. 37. p.: 86-69.
Kipontozódott: 36. p., Horti, 40. p., Harazin

William Walker volt az egyik legjobbja a Körmendnek, 18 pontot és 7 lepattanót szerzett, 5 gólpasszt adott (Fotó: Szendi Péter)

Míg a Körmend távoli dobásai rendre kimaradtak, addig az elején a hazaiak szinte hibázni sem tudtak, ráadásul sorra szerezték a labdákat. Nem csoda, hogy a 6. percben 11 pontos hátránynál időt kellett kérnie Déri Csabának.

Tíz pontos különbségnél Sztojanovics követett el sportszerűtlen hibát, Popadics két büntetőből és egy triplából öt pontot szerzett, majd Török hármasa és kettese jelentett zárkózást, egészen négy pontig. De jött Budimir újabb hármasa majd egy eladott labda, máris újra kilenc volt közte. Nagy volt a különbség a dobáspontosságban, a hazaiak 70, míg a Körmend alig 40%-kal célzott mezőnyből. Csak Török teljesítménye volt dicsérhető ebben a tekintetben. Aztán Richards talált be távolról majd Walker kétszer is, gyorsan kettő pontig szűkítette hátrányát a Körmend. Csirke Ferenc nem hagyta szó nélkül a felzárkózást, és hatott az időkérése, mert zsinórban három hazai kosár jött. Megint kilenc lett közte, de mint kiderült, még ezt is lehetett fokozni. A szünetig 56 pontot dobott a belelendülő Pécs a körmendi 37-tel szemben.

Eladott labdával kezdődött a második félidő, húsz fölé nőtt a különbség. A frissen beálló Latinovics sem tudott segíteni, sorra maradtak ki a körmendi dobások. Állandósult a húszpontos különbség. A harmadik negyed közepén Walker hármasa és Richards kettese arra volt elég, hogy 15-ig zárkózzanak a vendégek.

Aztán Walker negyedik triplájával majd Popadics és Tóth büntetőjével még hárommal közelebb sikerült lépni. Ugyanakkor Burgess és Richards is négy hiba miatt a kispadra kényszerült.

Az utolsó tíz percben megint egy apró lépést jelentett Walker ötödik hármasa, ami után meg volt az esély a tízen belül kerülésre, de a sokadik eladott labda ezt megakadályozta. Budimir nyugtatta meg kosaraival a hazaiakat. Hiába dobott hármast a beálló Richards, öt perccel a vége előtt 16 pont volt közte. Egy utolsó nekirugaszkodásként vendég időkérés után folytatódott a találkozó, de elmaradt az újabb felzárkózás, sőt a legvégén beálló pécsi cserék még rátettek egy lapáttal és száz fölé tornázták a hazai pontok számát.

Déri Csaba: – Mérges vagyok, mert nagyon másképp játszunk idegenben, mint otthon. Csak ritkán tudtuk felvenni a mérkőzés ritmusát. De előre kell néznünk, mert nagyon fontos meccs jön szerdán otthon, amit meg szeretnénk nyerni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!