Sport

2014.05.13. 18:05

Ifj. Móricz és Babos az U23-as teke vb-n

Brno - Kedden elutazott a csehországi U23as tekevilágbajnokságra a magyar csapat - soraiban a Répcelaki SE két válogatottjával, ifj. Móricz Zoltánnal és Babos Tamással.

Horváth Erika

A két évvel ezelőtti U23-as világbajnokságon Ritter Tamás személyében aranyérmest ünnepelhetett a Répcelaki SE, amikor is az azóta szintén répcelaki színekben gurító Vörös Milánnal a páros tandem versenyszámot megnyerték. Most ifj. Móricz Zoltán és Babos Tamás került be a héttagú férfiválogatottba.

A magyar együttes két héttel ezelőtt Apatinban egy kiváló minőségű pályán a házigazda szerbek ellen tartott főpróbát. Mindkét vasi játékos remekelt: Móricz 651, Babos 622 fát ütött. Az elmúlt hétvégén lezárult a szuperligás bajnoki szezon; a répcelaki csapat bronzérmet ünnepelhetett, illetve a két fiatalember nyakába arany is került, hiszen az ifjúsági bajnokságban a legjobbnak bizonyultak.

Szombaton még a bajnoki érmeket ünnepelték, most az U23-as vb következik. Balról: fj. Móricz Zoltán, Kiss Zsolt edző, Babos Tamás (Fotó: Szarka Sándor)

- Minden szerénytelenség nélkül mondhatom, hogy a két fiú a legjobb három magyar U23-as játékos közé tartozik - mondta klubedzőjük, Kiss Zsolt, aki elkísérte tanítványait a nagy megmérettetésre. - Minden reményük meglehet arra, hogy még vasárnap, az egyéni versenyek során is pályára léphessenek.

Az U23-as férfiak programja csütörtökön a csapatversennyel kezdődik, pénteken rendezik a tandem páros versenyt - itt is érdekelt lesz a répcelaki duó. Szombaton a vegyes páros és a sprint versenyszám szerepel a programban. A vb vasárnap az egyéni versennyel zárul - itt a csapatviadal során legjobban szerepelt 24 tekéző mérheti össze a tudását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!