Sport

2016.07.05. 14:00

Igen erős csoportban a Sárvár FC

Körkép - Igen erős csoportba került a Sárvár FC NB III-es labdarúgócsapata - és az új kiírások miatt kiélezett bajnokság vár a harmadik vonal egyetlen vasi képviselőjére.

Tóth Gábor

A Magyar Labdarúgó Szövetség versenybizottsága kialakította a labdarúgó NB III 2016/2017-es idényének csoportbeosztásait: az 54 klub három 18 csapatos csoportba került. A csoportokból - az előző bajnokságtól eltérően, amikor a második és a legjobb harmadik is feljutott - csak az első helyezettek jutnak fel az NB II-be. Összesen 16 csapat esik ki (az összes 14-18. helyezett, valamint a legrosszabb 13.), mert a 2017/2018-as idényben háromszor 16 csapattal bonyolítják le az NB III küzdelmeit - és a tervek szerint 10 csapat jut fel a megyei első osztályú bajnokok osztályozói után.

Nyugati csoport: Ajka, Andráshida, Bp. Honvéd-MFA, Csepel, Csorna, Diósd, ETO FC Győr, Érd, Gyirmót FC Győr II., III. Kerület, Hévíz, Kaposvár, Komárom, Puskás Akadémia II., Sárvár, Tatabánya, Veszprém, Videoton II.

- Pontosan tudtuk, hogy nehéz lesz az előttünk álló szezon. Így is alakult, erős a mezőny, ráadául öt kiesővel számol a versenykiírás - fogalmazott Takács Gábor, a Sárvár FC edzője. - Roppant erős ellenfelek ellen kell helyt állnunk. De ennek megfelelő szellemben próbálunk erősíteni, és ennek megfelelően kell dolgozni a felkészülési időszakban. Mindent el fogunk követni azért, hogy Sárvárnak jövőre is NB III-as csapata legyen! Nehéz esélyeket latolgatni, talán csak az a biztos, hogy a bajnoki cím legfőbb várományosa a Győr. Annak viszont örülök, hogy a távolságok csökkentek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!