Sport

2016.01.04. 20:08

Iker Natália kilencszer maradt veretlen

Lanzenkirchen - Hagyományosan ünnepélyes eredményhirdetéssel zárult Alsó-Ausztria népszerű utcai futóverseny-sorozata, a Lauftour 2015. Vas megyeiek is voltak a díjazottak között.

Horváth Erika

A 11 versenyből álló megmérettetés, áprilistól novemberig biztosított versenyzési lehetőséget az óvodásoktól a veteránokig, összesen 15 korcsoport profi és amatőr futói számára. A klasszikus utcai versenyek mellett terep- és hegyi-futóesemények is szerepeltek az idei programban. A pontozási rendszer arra ösztönözte a futókat, hogy helyezésüktől függetlenül az utolsó méterig küzdjenek. Az összetett értékelésnél azokat a futókat vették figyelembe, akik az év elején beneveztek a sorozatba, és legalább öt futamot teljesítettek. A végeredményt a legjobb nyolc versenyen elért pontszámok összege alapján állapították meg. A Vas megyei futók az év során számos dobogós helyezést értek el. Közülük is kiemelkedett Iker Natália (Balog, Kőszeg) szereplése, aki az U12-es lányok kategóriájában kilenc versenyen indult, és egyiken sem talált legyőzőre. Testvére, Iker Flórián (U14) háromszor második, egyszer harmadik volt. Nagy Máté (U16, Bolyai - Vasi Talentum Szombathely) három alkalommal állhatott fel a dobogó második fokára.

Balról: Nagy Máté, Nagy Noémi, Iker Natália, Iker Flórián
Fotó: Ikerné Tóth Rita

Az elmúlt évekhez hasonlóan az ünnepélyes záró eseményre egy lanzenkircheni hotelben került sor. Az eseményen ezúttal is részt vett a Flame of Peace (Béke Lángja) mozgalom elnöke, Habsburg-Lotaringiai Herta és alelnöke, Habsburg-Lotaringiai Sándor főherceg - ők adták át a díjakat. A hivatalos program végén a főhercegi pár magyarul gratulált a vasi fiatalok eredményeihez. A díjazottak egyedi Lauftour 2015 medált, oklevelet és hasznos ajándékot kaptak. A kategóriák első három helyezettje kupadíjazásban is részesült.

A vasi versenyzők összetett eredményei. M60: 5. Wagner József (Szombathely). M50: 5. Csonka Gyula (Csepreg). U16: 3. Nagy Máté (Bolyai, Vasi Talentum Szombathely). U14: 3. Iker Flórián (Balog, Kőszeg), 4. Nagy Dániel (Bolyai, Vasi Talentum). U12: 1. Iker Natália (Balog, Kőszeg). Óvodás lányok: 9. Nagy Noémi (Weöres S. Óvoda, Vasi Talentum )

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!