Sport

2016.11.16. 15:25

Iksz a Sárvár-CVSE vasi rangadón

Körkép - Az NB II-es női kézilabda-bajnokság soros fordulójában megyei rangadón ikszelt a Sárvár és a Celldömölk, idegenben nyert a Körmend és a Szombathely, bravúrpontot gyűjtött be a Bük.

Tóth Gábor

VKL SE Győr-Dr. Lupo-Büki TK 26-26 (10-14). - Győr, 100 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Ács, Tóbiás.

Bük: HARASZTOVICS - BINDER 4, CSÓKA 6, SZABÓ D. 6/3, NÉMETH D. 4, MARKÓ, SZENCZI. Csere: Palkovics, Kálmán (kapus), SZABÓ N. 5, PUKLER 1, Németh B., Megyeri, Szabó R. Edző: Mátés István.

A tavaly még NB I/B-s, jelenleg listavezető, a mérkőzés előtt hibátlan házigazda futott neki esélyesként a meccsnek. Ennek megfelelően kezdődött a mérkőzés (11. perc: 6-2). Ám a bükiek nem adták fel, rendezték a soraikat (19. perc: 9-7). Sőt, a félidő hajrájában egy 7-1-er rohanással megfordították az állását. Fordulás után is robogott a Bük, érett a meglepetés (39. perc: 15-21). De a rutinos hazaiak kezdték ledolgozni a hátrányukat, egyenlítettek (50. perc: 22-22). A hajrá izgalmasan alakult, a Győr tíz másodperccel a vége előtt egyenlített. Junior: 25-18.

Az ifjú Szabó Noémi legjobb meccsét játszotta a büki csapatban Fotó: Szendi Péter

Sárvárfürdő Kinizsi-Celldömölki VSE 17-17 (9-7). - Sárvár, 200 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Atyimov, Jáger.

Sárvár: Takács - Nardai V. 2, Pataki 2, Horváth C. 5, Farkas 2, Soós, Vajda 4. Csere: Jurik, Varga, Szondy 1, Csejtei 1, Szabó. Edző: Rozmán Gergő.

CVSE: Szabó - HORVÁTH 4, NÉMETH 5/4, Szomorkovits A. 1, Vlasich, Szomorkovits L 6/1, Sebestyén 1. Csere: PONGRÁCZ (kapus), Fűzfa, Geiger, Marton, Szalai, Nagy. Edző: Kósa Ottó.

Jobban kezdett a CVSE, de egalizált a Sárvár (4-4). Majd Szabó Hedvig, a vendégek kapusa ütközött a ziccerben lévő Vajda Virággal így piros lappal kiállították. Nem tudott élni a lehetőséggel a sokat hibázó Sárvár, átvette a vezetést a Cell (21 perc: 5-7). De rendezte a sorit a házigazda, főleg támadásban javult fel, így előnnyel térhetett szünetre. A második félidőt is a vendégek kezdték jobban, és a folytatásban is rendre egy gólos előnyben voltak. A Sárvár az utolsó támadásával egalizált. A feszült hangulatú, olykor durva mérkőzés főleg a védekezésről, a kapusok remek teljesítményéről szólt - a feszült hangulathoz a játékvezetők hektikus teljesítménye is hozzájárult. Junior: 32-10.

Rozmán Gergő: - A körülmények ma nekünk kedveztek, de sajnos rengeteg hibát követtünk el támadásban, így hiába védekeztünk jól és védtek remekül a kapusaink, nem éltünk az adódó lehetőséggel!

Kósa Ottó: - Tény, hogy a hazaiaknál kettő, nálunk kilenc kiállítás volt, ebből három az utolsó 10 percben - ekkor nem volt sárvári kiállítás. Nyerni szerettünk volna, de nagy küzdelemben vesztettünk egy pontot.

Győri ETO KC III.-Körmendi DMTE 24-30 (15-10). - Győr, 100 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Natkai, Szalay.

Körmend: Anek - Török 7, Adorján 4, Faragó 3, Szabó A. 4, Németh A. 3, Kiskós 7/3. Csere: Cser 1, Lakatos, Benedek 1, Őri, Szalai, Horváth D. Edző: Oláh Sándor.

Rosszul kezdett a Körmend. Minden vasi gólra két, három találattal válaszolt a házigazda. Időkérés után koncentráltabbak lett a vendégek játéka, így meccsben maradtak. Szünetben a Körmend rendezte a sorait, és a második harminc percben már nem adott esélyt ellenfelének. A 41. percben egált mutatott az eredményjelző (17-17), majd egy 8-2-es futással eldöntötte a meccset. A végén csak a gólkülönbség volt a kérdés.

Veszprémi Egyetemi SK- Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia II. 35-46 (19-22). - Veszprém, néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Fekete, Tóth.

SZKKA: Károly - Győrffy 6, Cser 7, Pődör 17, Dénes 2, Bozzai, Bódi 2. Csere: Bognár, Woth, Kovács T., Csapó 7, Kozma 1, Kiss 3, Németh B. 1, Manhertz. Edző: Józsa Krisztián.

Komoly tempóban kezdődött az első játékrész. Mindkét csapat lendületes támadásokat vezetett, felváltva estek a gólok. Védekezésben mindkét fél sokat hibázott, ezért nem alakult ki nagyobb különbség. A második félidőben is maradt a rohanás, ezt a szombathelyiek bírták jobban és fokozatosan elléptek ellenfelüktől. A végjátékra nem maradt izgalom. Junior: 24-32.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!