Sport

2015.03.02. 13:44

In memoriam Császár Tibor (1963-2015)

A legnagyobb súly nem tudja úgy összeroppantani az embert, mint a szomorú hír. Életének 52. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt Császár Tibor, a Haladás VSE masters súlyemelője.

Tizennégy éves korában kötött barátságot a vasakkal – a korábbi nagyszerű súlyemelő, Nagy Ferenc edző tanítványaként. Tehetsége, szorgalma hamarosan meg is hozta a gyümölcsét. Sorra nyerte a korosztályos magyar bajnokságokat, a szó minden értelmében első osztályú versenyző vált belőle, kiharcolta a válogatottságot, felnőtt csapatbajnoki címet szerzett. Az egykori sikeres, nagy generáció tagja volt, sporttársai becsülték, szerették. Néhány éve – nosztalgiából – ismét magára öltötte a szerelést, és újból jöttek az eredmények, legutóbb masters Európa-bajnokságon képviselte a magyar színeket. Tele volt tervekkel, nem ismert akadályt, nem törték le a kudarcok sem, benne soha nem lehetett csalódni. A sors azonban kegyetlenül és váratlanul közbeszólt. A csupaszív sportembert – akire mindig, mindenki számíthatott – cserben hagyta a szíve. Édesanyja, felesége és két gyermeke mellett a vasi súlyemelő társadalom is gyászolja.

Emlékét szeretettel megőrizzük! Nyugodj békében, Csaszi!

A Haladás VSE súlyemelőinek nevében dr. Rosanics Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!