Sport

2016.06.01. 18:02

Indul a bronzcsata - Pakson kezdenek a körmendiek

Körmend - Csütörtökön, 18 órától kezdődik a szezon utolsó párharca az Egis Körmend számára Pakson. A piros-feketék az Atomerőmű ellen lépnek pályára a bajnoki bronzéremért.

Németh Zsolt

A párharc az egyik csapat második győzelméig tart. A Szolnok elleni elődöntő ötödik találkozóján Teo Csizmics együttese nem tudta megismételni azt a magabiztos, lehengerlő játékot, amelyet előtte hazai pályán mutatott, így nem tudta a döntőbe verekedni magát. De a bronzérem is szép szezonzárást jelenthetne, különösen a már megnyert Magyar Kupával együtt. Ezért nem ereszthetnek még le fejben a játékosok, ezt a kihívást is komolyan kell venniük.

Parrish Pettyéknek (labdával) nem lesz könnyű dolguk a palánk alatt  (Fotó: Szendi Péter)

- Úgy érzem, rendben vannak a fiúk, próbálunk kicsit felfrissülni az elődöntő után - mondta a csapat vezetőedzője. - A szezonunkra azt hiszem, hogy nem lehet panasz, a játékosaim remek munkát végeztek. Sajnos nem vagyunk ott a fináléban, ezért nem vagyok boldog, de most a bronzérem a célunk, ezért kell megküzdenünk. Hiszem, hogy ez a fiúkat is motiválni tudja. Nincs sok időnk felkészülni, de sokat segít, hogy nem szerdán, hanem csütörtökön kezdünk. Egy nap is nagyon értékes egy ilyen kiélezett sorozat után. A Paks persze többet pihenhetett, de ez most nem számíthat. Nagyon jól ismerjük már az ASE gárdáját, amely kiváló együttes. Nagyon jól kell játszanunk, ha nyerni akarunk az otthonukban, márpedig ez a célunk. Sok leindítással operálnak, gyorsan kosárlabdáznak. Kiváló képességű centereik vannak, Tóth, Eilingsfeld és Watkins személyében. De mezőnyben is kiemelkedően jók, rendkívül erős csapat. Ugyanakkor mi már többször megmutattuk, hogy nem számít, ki jön szembe, és ez a legjobb hozzáállás. A legfontosabb feladatom most, hogy önbizalmat és lendületet adjak a játékosaimnak, hogy megint teljes szívvel, nagy akarattal vessék magukat a játékba. Attól függetlenül, ki játszik a másik oldalon és esetleg ki nem. Akarjuk ezt a bronzérmet, ezért győzni megyünk Paksra!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!