Sport

2016.05.03. 17:16

Indul a rájátszás - Körmenden kezdődik a ZTE elleni párharc

Körmend - Szerdán, hazai pályán kezdi meg a rájátszást az Egis Körmend NB I-es kosárlabdacsapata, a középszakaszt az ötödik pozícióban befejező Zalakerámia-ZTE KK együttese ellen. A szomszédvári rangadó 18 órakor kezdődik.

Németh Zsolt

A hazai élvonal legnagyobb múltú párharca újabb, legalább három mérkőzéssel gyarapszik. A felek a szezonban már négyszer találkoztak, amiből a ZTE hármat megnyert. Legutóbb Zalaegerszegen viszont a piros-feketék diadalmaskodtak. Óriási érdeklődés előzi meg a negyeddöntős párharcot mindkét városban. Zalaegerszegen fél óra alatt kelt el a 230 vendégbelépő. A mérkőzés napján 16.30-kor nyit a pénztár Körmenden, ha a kedd esti elővétel után még marad jegy a találkozóra.

Teo Csizmics tart eligazítást - nagy összpontosításra lesz szükség a ZTE elleni negyeddöntőben. Fotó: Szendi Péter

- Jól jött az egy hét szünet, jutott idő a pihenésre, a sérülések gyógyítására is. Nem mindenki jött teljesen rendbe, de komoly problémánk nincsen - mondta a találkozó előtt Teo Csizmics, az Egis Körmend vezetőedzője. - Háromszor legyőzött minket a leendő ellenfelünk, mi egyszer nyertünk ellenük, már csak ez alapján is nehéz párharcra és mérkőzésre számítok. Nem lesz könnyű senkinek, hiszen két nagyon hasonló eredménnyel álló gárda méri össze a tudását. A hazai pálya előnye nálunk van, de nem gondolnám, hogy ennek nagy jelentőséget tulajdonítanak Zalaegerszegen, hiszen kétszer nyertek itt, nem fognak remegő lábakkal érkezni. Érdekes mérkőzések várnak ránk. Ahogy mindig, most is úgy lépünk pályára, hogy meg akarjuk nyerni a meccset, ez az alap. A Zete remekül dob, azt minden mérkőzésen igazolta, mégis a pick and roll játékuk jelenti a kulcsot náluk. A kiváló hátvédek, Kinney és Govens, valamit a center Pantelics remekül játssza ezt, amiből gyakran teremtenek helyzetet. Kevés csapat olyan hatékony ebben, mint a zalaiak. Ennek a levédésére kell koncentrálnunk. Jól törnek be, ebből sokszor érkezik kiosztás távoli dobásra, de a palánk alatt is veszélyesek Pantelics révén, szóval nem lesz könnyű dogunk. Nehéz lenne jósolni a végkimenetelre, de mi mindenképpen szeretnék továbblépni!

Hozz egy nyakkendőt, dobd a pályára, aztán szurkolj a piros-feketéknek!

A körmendi szurkolók látványos akcióra készülnek. Ismert, hogy a csapatot Magyar Kupa-győzelemig vezető Teo Csizmics a mérkőzések után a biztatásért hálája jeléül a nyakkendőjét a nézőtérre hajítja. Nos, most arra kérik a mérkőzésre érkező drukkereket, hogy ők hozzanak magukkal egy-egy nyakkendőt, amit egyszerre a pályára dobhatnak a vezetőedző mérkőzés előtti bemutatásakor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!