Sport

2017.06.26. 17:30

Irány Orlando! - Kedden utazik a Szombathelyi Kötélugró Klub

SZOMBATHELY Kedden utazik el a Szombathelyi Kötélugró Klub nyolcfős különítménye a floridai Orlandóba, a WJRF világkupájára.

Horváth Erika

Két világszövetsége is van a kötélugróknak. Ezúttal a World Jump Rope Federation (WJRF) világkupáját célozták meg a szombathelyiek. A verseny állandó helyszíne sokáig Orlandóban volt, az elmúlt két évben hozták át Európába. A tavalyelőtti párizsi és a tavalyi, a portugáliai Bragában rendezett vk-n is részt vettek a Szombathelyi Kötélugró Klub versenyzői. Az idei világkupa - június 30. és július 10. között - ismét Orlandóban lesz, a vasiak most először vesznek részt a floridai viadalon.

A nyolcfős különítmény - a két edző, Füle Magdolna és Bánhegyi Attila, valamint hat kötélugró - ma indul útnak. A bokasérüléséből lábadozó Simon Tira még nem tud versenyezni, bíráskodni fog. Varga Flóra és Gyurkó Flavia a 14-16 évesek, Komlósi Kata és Nagy Lola a 17-18 évesek, Kiss Bianka pedig a felnőttek között indul egyéniben. Az ötfős csapat a felnőttek között méretkezik meg. Mint Füle Magdolna elmondta, a nagyszabású versenyen rengeteg számban mutathatják be tudásukat az ugrókötelesek, négy napig tart majd az erőpróba korosztályos bontásban, aztán az abszolút döntők következnek, ahová korosztályoktól függetlenül a legjobbakat válogatják be.

Az Egyesült Államokba induló csapat. Hátsó sor (balról). Gyurkó Flavia, Simon Tira, Füle Magdolna, Bánhegyi Attila, Nagy Lola, Kiss Bianka. Elöl: Komlósi Kata, Varga Flóra Fotó: Gombkötő Regina

Tavaly négy számban is ott lehettek a legjobbak között, a négyes kétköteles szabadon választott gyakorlatukkal pedig bronzérmet szereztek. Az edző szerint nagyon nagy teljesítmény volna, ha most, a várhatóan sokkal több amerikaival megtűzdelt mezőnyben bármilyen számban a nagydöntőbe jutnának tanítványaik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!