Sport

2017.05.17. 17:56

Péntektől ismét Iseum Rallye

A miskolci és ózdi aszfaltos futamokat követően a Szombathely környéki murvás ralipályákon folytatódik most hétvégén az országos ralibajnokság.

Tóth Gábor

Az ország nyugati szegletében, a versenyzők körében rendkívül népszerű szakaszokon zajlik az Iseum Rallye. Remek minőségű murván csatázhatnak az autók, ez vezetéstechnikai szempontból is mást igényel, mint a többi futam. A pilóták a féktávok és a kigyorsítások versenyének hívják, mert a hosszú egyenesek, a derékszögű kanyarok miatt általában itt lehet a legtöbb időt nyerni - vagy éppen bukni. Pénteken több mint száz páros eddig egyedülálló módon a ralikatlanban (15.00- 18.00) rendezendő kvalifikációs futammal kezd, amely a másnapi rajtsorrendet határozza meg.

A népszerű rajtceremónia pedig 20 órakor kezdődik az Iseumnál. Szombaton és vasárnap Szombathely, Acsád, Szeleste, Bögöte, Hosszúpereszteg, Káld és Vashosszúfalu térségében fogyasztják a km-eket az autók. A célba érkező autókat vasárnap 14 órától várja kisebb ünnepség ugyancsak az Iseumnál. Az Iseum Rallye 2015-ben hosszú szünet után tért vissza Szombathelyre. Abban az évben és egy esztendővel később is Herczig Norbert és Bacigál Igor nyerte meg a versenyt. A címvédő kettős most is úgy érkezik Vas megyébe, hogy két verseny után vezeti az abszolút értékelést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!