Sport

2016.05.01. 05:58

Ismét a fináléban a hatszoros bajnok CVSE

Pécs - Biztos győzelemmel jutott a vasárnapi fináléba a Celldömölki VSE-Swietelsky-Wewalka csapata a férfi asztalitenisz Final Fourban.

Horváth Erika

Klampár Tibor vezetőedző épp az elődöntő napján lett 63 éves. Tanítványai - itt  Fazekas Péter (balról) és Lindner Ádám - biztos győzelemmel örvendeztették meg

A hatszoros bajnok címvédő - akárcsak tavaly - a PTE-PEAC ellen vívja a döntőt.

Az asztalitenisz bajnokság négyes döntőjében szombaton az elődöntőket játszották. A férfi címvédő, alapszakasz-győztes Celldömölki VSE a negyedik Szegeddel csapott össze a fináléért.

Celldömölki VSE-Swietelsky-Wewalka-Floratom Szeged AC Probart 6-2. - Pécs, férfi asztalitenisz Extraliga, elődöntő.

Páros: Fazekas, Ecseki-Gerold, Vitsek 3:0 (10, 9, 9. Bár mindhárom meccs szorosan alakult, kézben tartották a celliek a meccset (1-0). Egyéni, 1. forduló: Lindner-Vitsek 2:3 (9, -11, 8, -7, -7). Lindner Ádám sem játszott rosszul, de Vitsek Iván bombaformában volt. Fazekas-Magyar 3:0 (6, 6, 2). Fazekas Péter legázolta ellenfelét. Ecseki-Gerold 2:3 (4, -13, -8, 13, -9). Hajszálnyi különbség - talán a rutin - döntött Gerold Gábor javára (2-2). 2. forduló: Fazekas-Vitsek 3:2 (-9, -8, 5, 2, 5). Vitsek kétszettes előnyével ráijesztett a celliekre, de Fazekas magára talált és nyert. Lindner-Gerold 3:1 (7, -7, 7, 9). 1:1 után Lindner hatalmas bravúrt itt véghez, 1-7-es hátrányból nyert 11-7-re az ellen a Gerold ellen, akitől Cellben simán kikapott, majd nagy csatában a győzelmét jelentő szettet is behúzta. Ecseki-Magyar 3:0 (6, 11, 11). Ecseki az első játszma után kevéssé koncentrált, így szorosabb csatában, de azért szettveszteség nélkül kerekedett felül (5-2). 3. forduló: Fazekas-Gerold 3:1 (8, -7, 7, 3). Gerold még nem ocsúdott fel a Lindner elleni vereségből, Fazekas pedig maximumot nyújtva adta meg a kegyelemdöfést a szegedieknek (6-2). A celli csapat tehát győzelemmel köszöntötte vezetőedzőjét, a sportág legendás alakját, Klampár Tibort 63. születésnapján - akinek rezesbanda játszotta el a Happy Birthday-t. De persze a lehető legnagyobb ajándék a hetedik bajnoki cím lenne. Győzött: Fazekas 3, Lindner 1, Ecseki 1, Fazekas-Ecseki páros, illetve Vitsek 1, Gerold 1.

A másik elődöntőben a házigazda pécsiek 7-0-ra győzték le a Szécsényt, amelytől a CVSE az alapszakaszban mindkétszer kikapott.

A finálét vasárnap 15 órakor kezdik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!