Sport

2017.07.27. 18:20

Ismét az NB I-re hajt az SZKKA kézicsapata

SZOMBATHELY - Az előttünk álló 2017/2018-as szezonban a Swietelsky Magyarország Kft. támogatja névadó szponzorként a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia NB I/B-s női kézilabdacsapatát. A tavalyi ezüstérmes gárda megerősítette a keretét, öt új játékost igazolt hiányposztokra.

Tóth Gábor

A sajtótájékoztató első részében Pődör Zoltán, a Swietelsky-Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia ügyvezetője bemutatta az új játékosokat: a balátlövő Horváth Petra Mosonmagyaróvárról, az irányító Ivanics Dóra Budaörsről, a kapus Pálinkás Viktória Dunaújvárosból, a szintén kapus Schneck Réka ugyancsak Budaörsről, a jobbszélső Takács Krisztina pedig a Haladástól érkezett. Bővült a szakmai stáb is. Az előttünk álló szezonban Józsa Krisztián másodedzőként, Fodorné Vörös Petra gyógytornászként, Márkus Ágnes sportpszichológusként, Kollár Márton pedig masszőrként segíti Füzesi Ferenc vezetőedző munkáját. Az ügyvezető jelezte, az előttük álló szezonban a minimális cél a dobogó, de a csapat megcélozza a bajnoki címet, a feljutást. A klub anyagilag stabil lábakon áll, az utánpótlás remekül működik, nincs hiány szurkolókban sem - vagyis előbb vagy utóbb reális elvárás az első csapattól az NB I.

Füzesi Ferenc vezetőedző elmondta, hogy nyolchetes felkészülést tervezett csapatának - a lányok ebből két hetet már letudtak. Kemény felkészülés, sok edzőmeccs, több felkészülési torna vár a keretre. A tréner jelezte, tökéletes a háttér, erős az állomány, minden adott a minőségi munkához, a jó eredményhez. Egyben kiemelte, továbbra is számít a klub saját nevelésű, fiatal tehetségeire. Az SZKKA egyébként - a bajnoki kiírás és a Magyar Kupa mellett - nevezett a Ligakupára is, ebben a sorozatban ugyanis NB I-es csapatok ellen játszhat tétmeccset, edződhet a társaság - a nézők pedig élvonalbeli klubok, ismert játékosok ellen szurkolhatnak.

A Swietelsky-Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia új játékosai - és az új mez. Balról Takács Krisztina, Ivanics Dóra, Schneck Réka, Horváth Petra és Pálinkás Viktória Fotó: Unger Tamás

A sajtótájékoztató második részében bejelentették, hogy a 2017/2018-as szezonnak Swietelsky-Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia néven fut neki a csapat. Molnár Miklós alpolgármester arról számolt be, hogy nem volt nehéz nyélbe ütni a névadó szponzori megállapodást a Swietelsky Magyarország Kft.-vel. Ugyanis a vállalat két ügyvezetője is rendelkezik vasi kötődéssel. Az alpolgármester kiemelte, hogy a Swietelsky nemcsak az első csapatot támogatja névadóként, hanem az SZKKA további három első osztályú utánpótlásgárdáját (ifi, serdülő, U13) is. A konkrét összeg nem hangzott el, de az kiderült, hogy "komoly támogatást kapott a klub, más dimenziók nyílnak meg".

Lapunk kérdésére válaszolva Pődör Zoltán elmondta, hogy a sajtóban értesültek arról, hogy Bölöni Roland, az SZKKA korábbi edzője érintett a dr. Czeglédy Csabához köthető büntetőügyben. Amint ez kitudódott, a klub azonnali hatállyal felbontotta a tréner munkaszerződését - ugyanis annak értelmében nem lehetett volna vezetője semmilyen iskolaszövetkezetnek. Továbbá az ügyvezető azt is kijelentette, hogy az SZKKA soha semmilyen támogatást nem kapott a Human Operátor Zrt.-től. Molnár Miklós gazdasági ügyekért felelős alpolgármestertől azt kérdeztük, hogy milyen minőségben volt jelen az SZKKA sajtótájékoztatóján. - Tizenöt éve vagyok képviselő, hét éve alpolgármester, soha nem féltem a társadalmi szerepvállalástól, próbálok ott segíteni, ahol tudok - kezdte mondandóját Molnár Miklós. - Jelen esetben segítettem tető alá hozni a támogatói szerződést a Swietelskyvel - de például a Falcónál is hasonló szerepkörben tevékenykedem. Egyébként szeretek a háttérben maradni, csak akkor állok az első sorba, ha baj van. Meggyőződésem, hogy egy várost csak közös erővel lehet jó irányba kormányozni - én legalábbis a jövőben is azon leszek, hogy Szombathely ne szakadjon ketté. Koczka Tibor sportért is felelős alpolgármesterrel megbeszéltem, ezúttal én képviselem a várost a sajtótájékoztatón azért is, mert ő nyaral.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!