Sport

2013.06.23. 15:19

Ismét Gyurátz Rékáé a legjobb ifi eredmény

Az atlétikai ifjúsági országos bajnokság lány kalapácsvető számában Gyurátz Réka visszavette a világranglista-elsőséget klubtársától, s csaknem két és fél méterrel javította meg a világ legjobb eredményét. A "régi" rekorder, Völgyi Helga is javított legjobbján.

Horváth Erika

Továbbra is szárnyal a Dobó SE két ifjúsági világbajnokságra készülő kalapácsvető lánya, Gyurátz Réka és Völgyi Helga. Az ifjúsági (U18) atlétikai országos bajnokság második, vasárnapi versenynapját szenzációs versennyel kezdte a Dobó SE két üdvöskéje.

Mint ismert a szezonban először - május 18-án, Budapesten - Réka írta át a világ legjobb eredményét 3 kilós kalapáccsal 73,44 méterre (a szlovén Barbara Spiler ötéves 73,33 méteres eredményét adta át a múltnak), aztán június 12-én, Szombathelyen, a Savaria Kupán Helga vette át a marsallbotot - 73,62-dal.

Gyurátz Réka 76,04 méterre írta át a kalapácsvető lányok világ legjobb eredményét (Fotó: Kiss Teodóra)

Alig másfél hetet élt az új világcsúcs; s vasárnap Németh Zsolt  és Németh László  mindkét tanítványa túlszárnyalta. Ezúttal Gyurátz Réka vitte a prímet, aki második kísérletével 73,91-ra javította a rekordot, harmadikra pedig még jó két métert rátett erre. A világ legjobb eredménye immár: 76,04 méter. Völgyi Helga is túlszárnyalta az eddigi, 73,62 méteres csűcsot, utolsóra 74,38 méternél ért földet a kalapácsa. A két lány „fényévekkel” vezeti a világranglistát. A harmadik helyezett a veszprémi Bácskay Zsófia 71,32 méteres – szintén Egerszegen elért - egyéni csúcsával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!