Sport

2017.01.04. 18:53

Ismét körmendi bravúrgyőzelem a FIBA kupában

Az első negyed kivételével kézben tartotta a mérkőzést és értékes győzelmet aratott az Egis Körmend Izraelben.

Németh Zsolt

A Bnei Herzliya, amely remekül áll saját bajnokságában és holtversenyben lett csoportmásodik a nemzetközi sorozat első körében, még igazán megnehezíteni sem tudta a néha sok hibával, de tudatosan, taktikusan játszó, jól védekező körmendiek dolgát.

 

 

Herzliya, Hyuvel Hall Vezette: Ivan Milicevic (bosnyák), Ilias Kounelles (ciprusi), Özlem Yalman (török)

HERZLIYA: Green 10/3, LEUMI 12/6, Zelkovits 3/3, Kanacevic 9, ADRIEN 14

Csere: Jacko 7, DENNIS 9/3, Sharp 6/6

Vezetőedző: Michael Gorke

KÖRMEND: PETTY 10, SMITH 13/9, FERENCZ 26/18, ALLEN 15/3, HORTI 6

Csere: LOVERIDGE 13/9, Doktor -, Csorvási 4, Németh Á. -

Vezetőedző: Gasper Potocsnik

Az eredmény alakulása. 5. p.: 2-2. 9. p.: 17-10. 13. p.: 23-21. 17. p.: 30-35. 23. p.: 39-53. 27. p.: 44-60. 33. p.: 62-67. 37. p.: 66-83.

Kipontozódott: Csorvási 34. p.

A mérkőzés délelőttjén derült ki, hogy az Egis Körmendben a Devon Saddler helyére igazolt Sterling Gibbs papírjai nem készültek el, mert egy dokumentum késve érkezett meg az USÁ-ból, így nélküle, négy légióssal álltak fel a piros-feketék. A második perc végén Ferencz kettesével indult a pontszerzés, a negyedik percben jött az egyenlítés. Kevés kosár esett, sok volt a hiba a játékban. A 8. percben Smith kosarával volt 10-10 az állás. Aztán a körmendi figyelmetlenség hazai előnyt szült, hiszen a negyed végén kilenc ponttal meglépett a Herzliya. Ráadásul Csorvásival túlzottan is szigorúak voltak a játékvezetők, már három hibája volt tíz perc után. Smith szerezte az első körmendi triplát, majd Petty kettesével kapaszkodott az MTE. Ferencz kettese után csak kettő volt a hátrány, jött a hazai időkérés. A játékrész közepén Loveridge dobott hármast majd duplát, és fordult a kocka. Petty büntetőivel majd Csorvási kettesével nőtt az előny, ami hét pont volt a nagyszünetben. Loveridge ponterőssége mellett az Egis Körmend védekezésének feljavulása is kellett a fordításhoz.

Smith zsákolásával tízre nőtt az előny, amit Ferencz két hármassal növelt tovább. Jobb ritmusban játszott az MTE, 41-57-nél kényszerből jött a hazai időkérés. Ferencz nem állt le, ötödik hármasát is bedobta, húsz felé közelített a vendégelőny. A hazaiak 15-ig zárkóztak az utolsó tíz perc előtt. Sharp egy triplával nyitott, egy perc alatt tízre fogyott a különbség, Potocsnik edző kért időt. Megpróbált fordítani a hazai gárda, amely öt pontig fel is zárkózott, de Smith hármasa nagyon jól jött a vendégeknek. Viszont Csorvási majd hét perccel a vége előtt kipontozódott. Loveridge hármasa is életmentőnek tűnt, Ferencz hatodik triplája pedig már megnyugtató volt. Smith is hármast dobott, és máris 17 volt közte, eldőlt a találkozó. Az Egis Körmend újabb értékes sikert aratott a FIBA kupában, ahol jelenleg él a remény akár az újabb továbbjutásra is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!