Sport

2015.08.04. 09:36

Ismét Rába-úszás - 27. alkalommal teljesítették a 4300 méteres távot

Ostffyasszonyfa, Nick - Idén is nagy sikert aratott, rendben lezajlott a 27. Rába-úszás teljesítménypróba.

Tóth Gábor

A hagyományokhoz híven augusztus első szombatján rendezte meg az Arrabo Szabadidősport Egyesület a 27. Rába-úszást Ostffyasszonyfa és Nick között. Az erőpróbán 19,8 Celsius fokos víz várta a Magyarországról és külföldről érkezett 69 úszót. A 4300 méteres távot 67-en teljesítették. Köztük egy mozgássérült fiatalember, Patkás Tamás, aki egy korábbi balesetben mindkét lábát elveszítette. A legfiatalabb versenyző 13, a legidősebb 77 éves volt.

A leggyorsabb úszó 1 óra 2 perc alatt ért célba. A legmesszebbről érkezett versenyző Washington D.C. színeit képviselte, Magyarországról Kistokaj és Miskolc sportolói utaztak a legtöbbet. Természetesen ismét, 27. alkalommal is teljesítette a Rába-úszást a körmendi Kunovits László. Az 56 éves sportember nem szakított a hagyományokkal: Körmenden kerékpárra pattant, letekert a Ragyogó-hídig, vízbe szállt, majd Nickről hazabiciklizett. A budapesti Koczor Sándor is büszke lehet magára, hiszen 25. alkalommal tudta le a teljesítménypróbát különdíjjal jutalmazták a szervezők. Hárman (dr. Ember Ágoston Hosszúhetény, Várda György Budapest, Kárász Pál Zalaegerszeg) 10. alkalommal vettek részt a rendezvényen, ők kiérdemelték a Rába-úszás örökös bajnoka címet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!