Sport

2015.06.30. 16:14

Ismét strandfoci - 24 csapat a döngölt pályán

Körmend - Három év kihagyás után adott otthont az elmúlt hétvégén ismét strandfocibajnokságnak a Rába-parti döngölt pálya.

Tóth Gábor

A komoly múltra visszatekintő strandfocibajnokságba a Körmendi FC, Körmend önkormányzata és a Körmendi Kulturális Központ összefogása révén sikerült ismét életet lehelni. A rendezvényt az égiek is a kegyeikbe fogadták, így csak egymással és a pálya speciális nehézségeivel kellett megküzdeniük a résztvevőknek. A három-három elleni játék során a 30x15 méteres pályán a kosárpalánkok oszlopai közötti 1x1-es kapukba kellett betalálni. Amennyiben a rendes játékidőben (2x7 perc) nem sikerült dűlőre vinni a dolgot, akkor az egész pályás, üres kapus büntetőrúgások döntöttek. A 24 csapatot hat négyes csoportba osztották, a csoportok első két helyezettje mellett a négy legjobb harmadik is továbbjutott az egyenes kieséses szakaszba.

A tornagyőztegyőztes Körmendi Parketta játékosa, Horváth Roland a labdával hátul a szurkolók. Fotó: Szendi Péter

A torna meglepetésembere a 14. évét július végén betöltő ifj. Buti Tibor volt, aki nemcsak hogy felvette a kesztyűt a felnőttek elleni küzdelemben, hanem a kieséses szakaszban három csapatot is búcsúztatott sikeres büntetőjével, ezzel gyakorlatilag belőtte csapatát a döntőbe. A fiatal játékos szerezte csapata gólját a fináléban is, ám ez a sikerhez nem volt elég. A tornát ugyanis a Körmendi Parketta rutinos játékosokból álló csapata nyerte meg (Horváth Zsolt, Horváth Rolland, Kalamár Norbert), akik csoportjukból csak harmadikként jutottak tovább. A döntőben viszont biztosan, 4-1-re verték a Katafa Öregfiúk néven induló ellenfelüket. A harmadik helyet a Gyermekláncfűrész gárdája szerezte meg a bronzmeccsen 1-0-ra győzte le a Ziccer Diófát. A torna legjobb játékosa Horváth Zsolt (Körmendi Parketta), a gólkirálya pedig Horváth Roland (Körmendi Parketta) lett. A leggyorsabb gólt Törő Tamás (Sport 36) szerezte, mindössze hat másodperc alatt talált kapuba. A felnőttek büntetőrúgó-versenyét ifj. Sály Károly (Sály Band), a 14 év alattiakét pedig a már említett ifj. Buti Tibor (Katafa Öregfúk) nyerte. A legjobb csapatnevet a körmendi játékosokból álló Hozé Rosszú FC érdemelte ki. A támogatók által felajánlott díjakat Bebes István polgármestere adta át, aki a megnyitón megemlékezett azokról az elhunytakról, akik a Rába-parti strandfocik történetében fontos szerepet töltöttek be.

A sportot zenei programok is kiegészítették, a szombat esti hip-hop fesztiválon több ismert hazai együttes lépett fel. Karitatív célokat szolgálva elárverezték Kovács István válogatott labdarúgó bajnoki mezét, amely 30 ezer forintért kelt el. A pénzt a Körmendi Szociális Szolgáltató és Információs Központ a fogyatékos gyermekekre fordítja.

Pénteken egyébként egyéni snapszerbajnokság vezette fel a tornát. A szombat hajnali 3 óráig tartó kártyapartiban 37-en ültek asztalhoz. Sütő Ferenc nyert, megelőzve Nagy Mátét és Táncsics Pétert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!