Sport

2015.02.28. 16:55

Haladás VSE - Ferencváros II.-Zugló: elkerülték a kiütéses vereséget

Szombaton 18 órától a Haladás Sportcsarnok adott otthont egy vérbeli zöld-fehér rangadónak, hiszen a Ferencváros II.-Zugló csapata érkezett a Rohonci útra. Online közvetítettünk.

Pungor Csaba

 

 

Remek szezont fut Bölöni mester irányításával a Haladás VSE női kézilabda csapata. Jelenleg a dobogó 3. helyén állnak Császár Zsófiáék, 2 pontra lemaradva a listavezető Budaörs együttese mögött. Szombaton 18 órától a Haladás Sportcsarnok ad otthont egy vérbeli zöld-fehér rangadónak, hiszen a Ferencváros II.-Zugló csapata érkezik a Rohonci útra.

A vendégegyüttes a 7. helyen található, de hiba volna lebecsülni az ellenfelet. Igazi sportcsemegének lehetnek tanúi, ha követik élő szöveges tudósításunkat a mérkőzésről.

 

A vendég csapat kezdte a találkozót, az első gólokat a Fradi szerezte. Hárfa után Mód és Kocsis talált Hajduk kapujában. Mayer válaszként kétszer a kapufát, egyszer pedig a hálóba lőtt.

Kocsis hetesével már 4-1-re megy a vendég együttes. (5. perc: 1-4)

Hárfa Noémit nem tudják tartani a Haladás játékosok, így Bölöni Roland hamar időt kér, hogy rendezze a sorokat. Úgy tűnik használt a fejmosás a lányoknak. Először Hajduk véd egy ziccert, majd Pados kétszer is kilőtte a hosszú sarkot. Válaszként Hárfa Noémi ragasztott egy gólt a bal felső sarokba.Mayer góljaival felzárkózott a Haladás. (10. perc: 5-7)

Állandósul a két csapat között a 2-3 gólos különbség. Mayer és Pados nagy kedvvel játszik, Hajduk pedig remekül véd - három ziccert fogott egymás után a kapus! Sajnos a játékvezetők enedik a kemény játékot, ez láthatóan fekszik a Ferencváros csapatának. (15. perc: 8-10)

Mayer góljával már csak egy volt a különbség, ekkor Mórocz véleményes 2 perces kiállítást kapott. De hiába lőtt gólt a Fradi, a Hali védekezésére nem lehetett panasz. A támadások befejezésével viszont akadtak gondok. (20. perc: 10-11)

A játékvezetők nem vették észre Hárfa könyökösét, amellyel Mórocz Alexandrát semlegesítette. Sajnos túlságosan tisztelik a nagy nevű vendég együttest. Meglepetésre még sárga lapot sem kapott a Fradi. Szendrei találatát követően már az egyenlítésért támadot a hazai csapat, de a játékvezetők ismét főszereplőkké léptek elő. Előbb Puklert, majd Mayert lökték fel hátulról - büntetlenül. (25. perc: 11-12)


Bölöni Roland zseniális húzásával kihúzták a fradi méregfogát. Mórocz követő emberfogással leszedte a pályáról Hárfa Noémit. Mayer ziccerével előbb kiegyenlít a Hali. Az utolsó másodpercben már a vezetés is megszerezhették volna, de Császár lökéséért ne kapott hétméterest a hazai csapat. Egy félidőnyi játékot követően az állást 12-12.

Szendrei lövésével indult a második játékrész, de a kapus hárítani tudott. Pintér Zsanett és Szécsi Rebeka találataira Mayer Maja válaszolt egy hétméteresből. Jól védekezik a Haladás, de a támadások befejezésével bizony hadilábon állnak. (35. perc: 13-14)

Hiába egyenlített Szendrei, Kocsis vezetésével 1-2 gólos előnyre tett szert a vendég csapat. Mayer pedig a kilencdik találatát is szerzi - rajta ma sem múlik semmi. Ahogy Pukler Glórián sem. Az átlövő is elkezdte a gólok gyártását... (40. perc: 18-19)

Növeli az előnyét a Fradi. Szendreit állították ki a játékvezetők - belül védekezés címén. A hétméterest Kocsis értékesíti, majd Hárfa is betalál. A 44. percben az első (!) két perces kiállítást megkapja a nagyon keményen játszó vendég együttes. A játékvezetőket rendesen megtalálja a lelátón helyet foglaló nézők. Bölöni mester időt kér - ráfér a csapatra! (45. perc: 19-24)

Pukler ziccerét követően Szendrei is betalál, faragva a fővárosi előnyt. Szerencsére a Fradi támadósora sem villog - Hajduk pedig védeni tud. A közel két perces gólcsendet Kocsis törte meg. Szendrei találatára egyből jött a válasz a vendég együttestől. (50. perc: 22-26)

Szemmel láthatóan beletörődött a vereségbe a hazai csapat. A Hali védekezése is teljesen összeomlott, a vendégek pedig tetszés szerint érik el a találatokat, már Hajduk sem tud segíteni úgy, ahogy szeretne. Bölöni Roland kapust cserél, majd időt kér. (55. perc: 25-31)

Már a kiütéses vereség elkerülése a cél. Pados lövését fogta a vendégek hálóőre - az ellentámadásnál három ferencvárosi játékos vihette Tömőre a labdát. Doncsecz találatával állt be a 28-34-es végeredmény. Ma este a Haladás csak egy félidőig volt egyenrangú ellenfele a Ferencvárosnak. A második játékrészben más dimenzióban játszott a két csapat. Viszont a mérkőzés játékvezetői is alaposan benne voltak abban, hogy ennyire kedvüket vesztették a hazai játékosok.

Haladás - Ferencváros II.-Zugló 28-34 (12:12)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!