Sport

2016.11.04. 19:30

Ismétlődő múlt? Szombaton délután a Haladás az MTK-t fogadja

Szombathely, Sopron - A labdarúgó NB I. 15. fordulójában ma 15.30-kor a soproni Városi Stadionban a Szombathelyi Swietelsky-Haladás az MTK Budapestet fogadja. Az idei bajnokságban a vasiak már legyőzték a fővárosiakat.

Pum András

A Mészöly Géza vezette szombathelyi együttes utóbbi négy meccséből egyet megnyert és hármat elveszített. Bizakodásra adhat okot, hogy a vereségek közül csak Mezőkövesden nem volt reális esélye a pontszerzésre. A vasiak 21 pontjukkal még így is az ötödik helyen állnak, de nincs mese, ha nem akarnak lecsúszni a középmezőnybe, nyerniük kell az MTK ellen. A fővárosiak 16 pontot termelve kilencedikek a tabellán, a második legkevesebb gólt (nyolcat) lőtték. Ráadásul góljaik felét - ki más? - Torghelle Sándor jegyezte. Legutóbb Mezőkövesden kaptak ki 1-0-ra. A negyedik fordulóban már összecsapott a két gárda, a zöld-fehérek az MTK vendégeként Dunaújvárosban 2-0-ra nyertek, megszerezve első három pontjukat a bajnokságban.

A Haladás belső védője, Hegedűs János (jobbról) az idei bajnokságban lőtt gólt az MTK-nak (Fotó: Unger Tamás)

- Bizony, valóban kellemes emlékek fűznek a dunaújvárosi meccshez, ám akkor például Németh, Halmosi és Williams rohamozta az MTK kapuját, most viszont sérülések és eltiltás miatt sajnos egyikükre sem számíthatok - mondta Mészöly Géza, a Szombathelyi Swietelsky-Haladás vezetőedzője. - De felesleges panaszkodni, hiszen mindig az a legerősebb csapat, amelyik pályára lép. Ugyanolyan összeszedetten kell futballoznunk, mint tettük akkor, Dunaújvárosban. Hozzánk hasonlóan az MTK is úgy érezte a legutóbbi fordulóban, hogy nem érdemelt vereséget, úgyhogy két rendkívül motivált, a győzelemre éhes csapat csap össze Sopronban. Ami ellenfelünket illeti, való igaz, hogy Torghelle Sándor a csapat gólvágója, de mellette több játékosukra is figyelni kell. Elsősorban Kanta Józsefre, de Ramos, Vadnai, Korozmán és Vogyicska is remek futballista. Technikás, sokat passzoló futballt játszó együttes ellen kell nyernünk. Kemény mérkőzést várok, de mint minden meccsen, ezúttal is győzelmet remélek. Ahogy említettem is, akadnak gondjaink. Király Gábor ugyan már edz, de még nem védhet, Halmosi Péter a Budapest Honvéd ellen begyűjtötte ötödik sárga lapját, ő sem szerepelhet. David Williams, Németh Márió, Jánvári Gábor, Ezequiel Calvente pedig sérült. Összeállítás: Rózsa - Polgár, Wils, Hegedűs, Bosnjak - Kovács, Iszlai - Dombi, Rácz, Gaál - Ars.

A szombathelyiek kispadján Gyurján, Schimmer, Angyal, Jagodics, Hídvégi, Tóth Máté és Overgoor foglal helyet.

A mérkőzést a 18 éven aluliak valamilyen arcképes igazolványuk felmutatásával ingyen tekinthetik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!