Sport

2016.12.01. 16:07

Itt az újabb rangadó: ZTE-Falco - Élőképes tudósítást adunk a szomszédvári derbiről (Frissítve)

Szombathely - Az NB I-es kosárlabda-bajnokság 9. fordulójában a Falco KC Szombathely a szomszédvár ZTE vendégeként lép pályára pénteken 19 órakor. A rangadóról honlapunk (vaol.hu) élőképes tudósítást ad.

Tóth Gábor

A Falco kedden önbizalomnövelő győzelmet aratott, a megyei rivális, addig veretlen Körmendet győzte le a vártnál talán biztosabban (85-69). A ZTE hektikus csapat benyomását kelti. Képes volt nyerni például Szolnokon (91-85), ám otthon kikapott a Kaposvártól (88-95). Kérdés, hogy a Falco ellen melyik arcát mutatja? A zalaegerszegi gárda legutóbb múlt csütörtökön játszott bajnokit, a Pécs elleni hazai sikerrel (94-78) hangolt a szomszédvári rangadóra. A Falco a héten a szerb Ivan Zsigeranovics személyében új center igazolt, akinek a játékengedélyét kikérte a klub. A Falco idén még nem nyert idegenben.

- Elég sűrű a programunk, hiszen rangadót játszottunk kedden és rangadót vívunk pénteken - fogalmazott Szrecsko Szekulovics, a Falco KC Szombathely mestere. - Kicsit fáradt a csapat, de a Körmend elleni győzelem komoly energiákat adott, nagyszerű a hangulat az öltözőben. Tudom, hogy a ZTE elleni derbi is nagy jelentőséggel bír a szurkolók számára - természetesen megpróbáljuk ezt a rangadót is megnyerni. Ellenfelünk jó csapat, hazai pályán játszhat, többet pihenhetett, vagyis talán esélyesebb a győzelemre. Az a csapat, amelyik nyerni tud Szolnokon, olyan rossz nem lehet. Több minőségi játékost is felvonultat a ZTE, de a kulcskérdés Ubilla és Szabó Zsolt megállítása lesz. Ha kettejüknek nem megy a játék, akkor lényegesen sebezhetőbb a ZTE. Kedden Petty levédését megoldottuk a Körmend ellen, bízom benne, hogy Ubilla ellen is hasonlóan hatékonyak leszünk. Vagyis ezúttal is a védekezésre - és a szervezett csapatjátékra - kell helyeznünk a hangsúlyt. Már csak azért is, mert a ZTE hazai pályán nagy lendülettel, agresszívan játszik, remekül dob. A Körmend ellen a szurkolóink nagyon sokat segítettek, a ZTE ellen is számítunk rájuk. Bognár továbbra is sérült. Új centerünk, Zsigeranovics szerdán már velünk dolgozott, vagyis néhány közös edzés azért már lesz a lábában a meccsig. Ha rendben lesznek a papírjai, pályára küldöm Egerszegen.

A ZTE 280 belépőt küldött Szombathelyre. Amennyiben a meccs napján is marad jegy, úgy pénteken a Falco klubirodájában (Arena Savaria, II. emelet) 10 és 12 óra között még lehet vásárolni. Ha nem fogynak el a tikettek, akkor az egerszegi vendégpénztár 18 órakor nyit ki. A rendőrség kérésére a vendégszektorba csak vendégjeggyel lehet bejutni. A Falco-szurkolók számára a Berzsenyi úton alakítanak ki parkolót.

Bevetésre kész az új center

A Falco KC Szombathely játékoskerete a héten a szerb Ivan Zsigeranovics személyében egy új centerrel bővült, erősödött. A 32 éves, 212 centis, 120 kilós kosaras játékengedélye rendben van, így pályára léphet a ZTE ellen.

- Elsősorban az edző, Szrecsko Szekulovics miatt fogadta el a Falco ajánlatát - jelezte Ivan Zsigeranovics. - Szekulovics mester remek edző, jól ismerjük egymást, örömmel dolgozom ismét a kezei alatt. Az előző csapatomnál nyitott szerződésem volt, így szezon közben is könnyedén válthattam. Az első benyomásaim jók a Falcóról, ütőképes a társaság - és szerencsére a körülmények is minden igényt kielégítenek. A magyar kosárlabdáról egyelőre nem sokat tudok, de folyamatosan szerzem be az információkat, gőzerővel tájékozódom. Szeretem az új kihívásokat - mért nem próbálnám ki magam Magyarországon is? Csapatjátékosnak tartom magam, igyekszem mindenben a társak segítségére lenni. A palánk alatt, klasszikus centerjátékban erős vagyok, de természetesen a védekezésből is kiveszem a részem. Örülök, hogy nem kell sokáig várnom a bemutatkozással, ráadásul mindjárt egy nagy rangadóval nyitok!

Ivan Zsigeranovics még elárulta, hogy nős, három gyermek édesapja. De egyelőre egyedül érkezett Szombathelyre. Szabadidejében legszívesebben hazautazik Bor városába - ahol háta mögött hagyva a nyüzsgést a vidék csendjében pihen, töltődik fel.

A 19 órakor kezdődő találkozóról honlapunk (vaol.hu) élőképes tudósítást ad:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!