Sport

2014.10.25. 19:13

Jászberényben kapott ki az Egis Körmend

Az NB I-es kosárlabda-bajnokság 4. fordulójában a Jászberény vendégeként szenvedett ismét vereséget az Egis Körmend.

Tóth Gábor

A hétközi edzőváltáson átesett körmendi csapat 7 órakor indult útnak, és nem sokkal dél után érkezett meg Jászberénybe. Ebéd, majd csendes pihenő volt még a program a meccs előtt. Az utazó keretben ott volt a grúz Sarabidze helyére igazolt új center, a brit Ryan Richards – a körmendi klubvezetők időben elintézték a papírjait.

Jászberényi KSE–Egis Körmend 89:80 (30:16, 10:18, 31:22, 18:24)
Jászberény, NB I/A-csoportos férfi kosárlabda-mérkőzés, vezette: Pálla, Hegedüs, Kulcsár.
Jászberényi: Ware 21/6, Horváth Á. 11/3, Soós 1, Cseh 12/3, Dramicsanin 29/6. Csere: Kerpel-Fronius 12/6, Csabay 3/3, Szögi –. Edző: Bencze Tamás.
Körmend: Govens 27/12, Lemon 24/9, Ferencz 6/6, Tóth N. 3, Török 10. Csere: Sonyák 2, Richards 1, Kolarics –, Popadics 7, Sömenek –, Doktor –. Edző: Hencsey Tamás.
Kipontozódott: Lemon (40.).

Darrin Govens a körmendiek egyik legjobbja volt, 27 pontig jutott (FOTÓ: KOPPÁN VIKTOR)

Álmosan kezdte a mérkőzést a Körmend, a lelkes hazaiak állva hagyták ellenfelüket. Hencsey edző már a 3. percben (8:0) kénytelen volt időt kérni. Magához is tért, betalált végre a gyűrűbe a vasi gárda, de a lendületbe jött Jászberény nem lassított, futott és dobott. Ám ekkor már a Körmend is pályán volt (6. perc: 15:11). Aztán megint megakadt a körmendi szekér, ugyanis nagyon rossz dobóformával rukkolt elő a piros-fekete csapat. Tíz pont fölé nőtt a berényi fór. A második negyedben próbált nagyobb sebességre kapcsolni a Körmend – és sokkal jobban védekezett. Harcolt becsülettel, futott az eredmény után – Lemon és Govens termelte a pontokat –, igyekezett látótávolságban tartani ellenfelét (14. perc: 30:23).

A második etapban mindössze tíz pontot engedélyezett ellenfelének a Rába-perti egylet. Főleg palánk alatt akadtak nehézségek, Dramicsanin nagyon elemében volt, a félidőig 17 pontig jutott. De a Körmend csak araszolt előre rendületlenül (20. perc: 40:34). És fordulás után is folytatta a felzárkózást (23. perc: 43:40). Már közel volt a fordítás, amikor a Jászberény remek dobóformával rukkolt elő, szinte mindenhonnan betalált. Ismét állva maradt a Körmend.

A harmadik etapot a hazai irányító, Ware triplája zárta – ekkor már nagy bajban volt a Körmend (30. perc: 71:56). A hazai csapat igyekezett őrizni tíz pont körüli előnyét (34. perc: 73:63). De a Körmendben volt még erő, indított egy nagy rohamot. Sikerült is izgalmassá tenni a hajrát (38. perc: 76:73), ám Fortuna – ismét –a hazaiak mellé állt.

Egy nyerhető mérkőzést bukott el meglehetősen szerencsétlen körülmények között a már négy vereséget maga mögött tudó Körmend.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!