Sport

2017.01.30. 19:40

Játszi könnyedséggel nyert a HVSE/SI

Szombathely - A Haladás VSE/Sportiskola nagyon könnyen gyűjtötte be kötelező győzelmét a Veszprém ellen, a SZoESE nem tudta megnehezíteni a pécsiek dolgát az NB II-es női röplabda-bajnokság nyugati csoportjában.

Horváth Erika

Haladás VSE/Sportiskola-Veszprémi ESC 3:0 (12, 12, 10).

- Szombathely, NB II-es női röplabda-mérkőzés, vezette: Szabó A., Prukner.

Haladás: Horváth D., Bokor, Mikos, MERKLINNÉ, Fazekas, Mohl-Benesóczky. Csere: Farkas (liberó), Zoltán (liberó), Varga R., Dabronaki, Sövegjártó, Dancsecs. Vezetőedző: dr. Mucsi Péter.

Bár betegség söpört végig a csoport első helyén álló hazai együttesen, a szokott kezdőcsapattal tudott kiállni. A tabella utolsó előtti helyén tanyázó, eddig mindössze két győzelmet gyűjtő veszprémiek egyáltalán nem tudták állni a zöld-fehérek rohamait. Mindhárom szettben hasonló volt a forgatókönyv: a szombathelyiek már a kemény nyitásaikkal sokszor megoldhatatlan feladat elé állították a vendégeket, ha pedig támadásra nyílott módjuk, biztosan értékesítették a labdát, a veszprémiek nem nagyon tudták sáncokkal sem megnehezíteni a dolgukat. Junior: 3:0.

Szombathelyi Egyetemi SE-PTE-PEAC 1:3 (-13, -10, 20, -16).

- Szombathely, NB II-es női röplabda-mérkőzés, vezette: Mocsnik, Őri.

SZoESE: Gulkai, Varga N., Halmosi, Simon F., Horváth M., Kiss L. Csere: Nagy T. (liberó), Németh E., Nagy J.,, Csóka. Edző: Bodzer Attila.

Lendületesen kezdett a nyugati csoport bajnoki címéért a Haladással versenyben lévő pécsi csapat. A legfőképpen a nyitásfogadással hadilábon álló hazaiak nem tudták felvenni ezt a ritmust. 7-10-ig még úgy, ahogy tartották a lépést, aztán centerük, Németh Zsófia extra magasságát kihasználva felőrölték őket a vendégek (13-25). A folytatásban is lassú, álmos volt a szombathelyiek játéka, pillanatok alatt befejezték a második játszmát is a pécsiek (10-25). A harmadikban aztán kiengedtek, és ezt kihasználva magához ragadta a kezdeményezést a SZoESE, és végig vezetve szépített (25-20). Ennél többet azonban már nem engedett a Pécs, biztosan haladt tizedik győzelme felé, főként, hogy a hazaiak gyenge napot fogtak ki, nem tudták valós tudásukat megmutatni (16-25). Junior: 3:1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!