Sport

2016.02.09. 18:04

Javában alapoznak a csapatok a megyei II. osztály Sárvári-csoportjában

Megyei körkép - A megyei II. osztály Sárvári-csoportjában javában tartanak a téli alapozások.

Kelemen Attila

Ezúttal a középmezőny csapatainak a háza táján néztünk körül. A Szeleste-Pósfa és a Csénye is a hatodik helyet tűzte ki célul a tavaszi szezonra nézve, a Mersevát is ott lohol a nyomukban. Mindeközben Ölbőn edzőváltás történt: újrahangolják a csapatot Vida Ferenc jóvoltából.

Legutóbbi beszámolóinkból már megtudhatták a focikedvelő olvasók, hogy a tabella első öt helyén álló élcsapatok miként várják a tavaszi szezont és az egymás elleni találkozókat. A sorban haladva ezúttal a középmezőnyt vettük górcső alá: történt-e változás a keretekben, illetve hány felkészülési mérkőzéssel számolnak?

A Csénye több fronton is erősített a télen. A hatodik hely reális lehet Pankaczi Zoltánék számára. Fotó: VN-archív

SZELESTE-Pósfa

A Szeleste felemás őszi szezont tudhat maga mögött. Míg a negyedik fordulóban még csak a 10. helyen álltak, addig a téli szünethez közeledve egyre jobban zárkóztak fel: meg sem álltak a 6. helyig. Román Róbert szakosztályvezetőtől megtudtuk, hogy olyannyira megbecsülik ezen pozíciójukat a tabellán, hogy ezt a tavaszi idény során nem is szeretnék kiadni a kezeik közül:

- Ennek érdekében erősítettük is a támadósorunkat. Távozónk és komolyabb sérültünk nincsen, így egy masszív kerettel várhatjuk a márciusi szezonkezdést.

Az alakulat két edzőmérkőzésen már túl van (felemás eredménnyel), és további négy találkozót iktattak be a naptárukba. Az ificsapatuknál sem tapasztalható nagyobb mozgás, náluk a tisztes helytállás a cél a soron következő hónapokra.

Csénye

A Csénye is hasonló formát mutatott ősszel, mint a Szeleste: többször is voltak a 11. helyen, majd egy jó idényvégi hajrának köszönhetően a hetedik helyig törtek előre. Hogy ennél is van-e feljebb, arra Pankaczi Zoltán tréner válaszolt:

- Ezt a pozíciót mindenképpen szeretnénk megőrizni, de a hatodik helyet sem tartjuk elérhetetlennek. Ehhez négy új játékost igazoltunk, legfőképp a védelmünket erősítettük meg. Eleddig csak edzettünk, ám a hétvégétől jönnek az edzőmeccsek: egy műfüvön, illetve három nagy pályán.

A Csénye fiataljainak komolyabbak a tervei: az ificsapatuk a dobogóért fog harcolni tavasszal.

MERSEVÁT

A Csénye terveibe a Mersevátnak is lesz beleszólása, hiszen pontegyenlőséggel ott vannak mögöttük a nyolcadik helyen. Nagy Csaba edző elárulta, hogy a keretük nem változott, és egyelőre heti egy edzéssel alapoznak. Két felkészülési meccsen már túl vannak, és további hét találkozóra lehet még számítani.

Ölbő

Ugyan a Mersevátot nem a kilencedik helyezett Pecöl követi, ám nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy az Ölbőnél edzőváltás történt. Sipos Imre elnök tájékoztatása szerint az eddigi tréner, Varga László munkahelyi elfoglaltság miatt mondott le, ám játékosként továbbra is számíthat rá a csapat.

Az új edző a rockzene kedvelők számára sem ismeretlen Vida Ferenc. Ő egyelőre ismerkedik a csapattal, a célja nem lehet más, mint hogy egybetartsa a helyi kötődésű fiatalokat. A csapatban minden bizonnyal több van, mint a tabellán elfoglalt 10. hely. Az elnök az első nyolcba várja azt a gárdát, mely egy kapussal és két középpályással erősödött a tél folyamán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!