Sport

2016.05.16. 19:30

Megyei I. - Jó volt vendégnek lenni hétfőn

Megyei körkép - A Kőszeg Csepregen is győzött, így hat ponttal zárta a dupla fordulót, a Cell jó iramú meccsen nyert Szentgotthárdon.

Török Tibor

Csepreg-Kőszeg 0-1 (0-1)
Csepreg, 100 néző, vezette:
Hittaller.
Gól: Sándor T. 45.
Csepreg: Pikács - Baranyai, Illés, Sass G., Kis-Nemes Milán - Varga B. (Németh M.), Horváth M., Molnár B. (Németh G.), Horváth P. - Keszthelyi (Horváth F.), Polgár. Edző: Sass Dezső
Kőszeg: Táncsics - KERESZTES, ŐRI, MÁTHÉ (Toldi S.), MOLNÁR Z. - Hankó, RÁCZ, Prán (Major) - MOLNÁR CS. (Réti), SÁNDOR T. (Marti Ch.), Dévai. Játékos-edző: Táncsics András.

Légibalett a zöld fű felett, avagy hová a lett a labda: bemutatja Őri, a kőszegiek csapatkapitánya a Csepreg-Kőszeg (0-1) meccsen (Fotó: Unger Tamás)

Nem álltak be védekezni a csapatok, mindkét csapat ment előre, akadtak is lehetőségek mindkét oldalon, a hazaiak főleg rögzített helyzetekből próbálkoznak (az egyik szabadrúgásnál Táncsicsnak kellett védenie), míg a vendégek akciókból értek oda a hazai kapu elé. A 45. percben aztán Molnár Cs. beadására Sándor érkezett, és a rövid felső sarokba vágta a labdát. A második játékrészben a Csepreg próbált támadni, de a Kőszeg jól tömörült, és az időt is ügyesen húzta, ráadásul a vendégek kontrái veszélyesnek bizonyultak, de kihagyták a lehetőségeket. A hazai csapat a végén egyenlíthetett volna, de Táncsicsban elakadt a labda. A Csepreg rúgott gól híján nem tudott pontot szerezni.

Schott Lukácsháza-Rum 0-2 (0-0)
Lukácsháza, 150 néző vezette:
Horváth P.
Gól: Csernák 82., Somogyi 88.
Lukácsháza: Szalay -Kovács D. Gugcsó (Bolfán), NÉMETH P., Baranyai - Szabó (Varga D.), Németh R., Komálovics, GOMBÁS - Tar Máté, Németh Cs. (Molnár D.). Edző: Bezdi István.
Rum: BUSI - Leitgeb, Koronczai, KONTICS, PAPP - TÓTH Á. (Dávid), FEHÉR K., Molnár R. (Pásti), SZÉKELY - BŐSZE (Horváth G.), Csernák (Somogyi). Edző: Pup András, Somogyi Gábor.

Az első félidőben mindkét csapat a biztonságra törekedett, ezért javarészt mezőnyjáték folyt. Az első igazi helyzet a 20. percben alakult ki a vendégek előtt, egy lövés akadt el a hazai védőkben. A 45. percben egy hazai beadást követően Tar szabadon fejelhetett kapura, azonban Busi nagy bravúrral a kapufára tolta. A második játékrészben a hazaiak vették át a játék irányítását, azonban lehetőségeikkel nem tudtak élni. A kitámadó hazai csapatot többször megkontrázta a Rum, az egyik támadás végén Gugcsó belül szabálytalankodott, a büntetőt Csernák magabiztosan helyezte kapuba (0-1). A hazaiak erőtlen támadásait újabb rumi tizenegyes követte, amelyet Somogyi G. értékesített (0-2). A Lukácsháza nem érezte át kellően a mérkőzés súlyát, ezáltal a hátralévő mérkőzéseken kell biztosítani a megye I-es tagságot.

Tápláni KSK-Egyházasrádóci 0-0
Táplánszentkereszt, 250 néző, vezette:
Szabó III. Z.
Táplán: Gyimesi - Koronczai, SCHIMMER, BADICS, Balázs - Schindler (Bánfalvi A.), NÉMETH SZ., Borbás, Rajzinger - Nyári, Czirók (Káldi Milán). Edző: Borbás János
Egyházasrádóc: Bali - TAR, NÉMETH M., VILICS, Kertes - KAZINCZKI, Krajczár (Simon A.), Balogh A., Molnár L. - Loibenbeck (Molnár I.), Tóth J. Edző: Simon Attila.

Az első félidőben a vendégek többet kezdeményeztek, többet birtokolták a labdát, két nagy helyzetet is elhibáztak. A táplániak főleg pontrúgások után veszélyeztettek, de egyik oldalon sem született gól.

Szünet után kiegyenlítettebbé vált a játék, mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek. Összességében küzdelmes mérkőzésen igazságos eredmény született.

Jánosháza-Vasvár 3-2 (0-0). Jánosháza, 300 néző, vezette: Derdák.
Gól: Fenyő 3 (62, 66, 86), illetve Réfi (49), Varga A. (77),
Jánosháza: Kovács K. - Laczi, Tóth L., Nagy K., SZABÓ M. - Orosz, Pintér, Dénes (Marsai), SIMON - FENYŐ, Horváth A. (Kovács D.). Edző: Kelemen Kornél.
Vasvár: Smolczer - Hajas, Schermann, Vincze, Dávid - VARGA A., Vincze B. (Dézsi)- RÉFI, Bíró (Horváth A. ), Robán - Osvald (Horváth B.). Edző: Konrád Péter.

Az első félidő küzdelmes mezőnyjátékot hozott, a kapuk nem forogtak veszélyben. Szünet után támadóbb szellemben futballozott a Jánosháza, mégis egy kontra után a Vasvár szerzett vezetést. A találat azonban nem őket, hanem a hazaiakat pörgette fel. Előbb Szabó bal oldali beadását lőtte a kapuba Fenyő, majd ugyanő Simon balról belőtt labdáját fejjel juttatta a hálóba. Egy eladott labdából azonban kiegyenlítettek a vendégek. Már-már úgy nézett ki, hogy döntetlennel zárul a meccs, amikor a 86. percben egy bal oldali beadást Fenyő öt méterről védhetetlenül fejelt a kapuba: 3-2. A 37 esztendős Fenyő Miklós szinte egymaga verte meg a Vasvárt.

Körmendi FC-Rábapaty 6-0 (3-0). Körmend, 150 néző, vezette: Németh T.
Gól: Németh B. 4 (8., 43., 59., 90.), Horváth P. (18.), Takács M. (47.).
Körmend: Szabó (Szukics) - Takács M. (Burka), VARGA, Balikó , Kósik - NÉMETH B., MAKAI, Török (Kurucz), Osvald (Czimber) - TAKÁCS Á. Horváth P. (Cser). Edző: ifj. Molnár Károly
Rábapaty: Király T. - Király Zs., Csupor, Fehér M. (Pákozdi), Balhási I. - Gallen A. (Enzsöl ), Dovánszki, Szabó A., Szabó D. - Király L., Németh K. (Tóth). Edző: Enzsöl Gábor

Hamar gólt szerzett a motiváltabban játszó hazai csapat: Takács beadását Németh váltotta gólra, majd egy újabb beadást Horváth értékesített. A szünet előtt még Némethnek volt alkalma, hogy növelje a hazai alakulat előnyét. Élt is a lehetőséggel, egy érintés nélküli szögletből talált a hálóba. Ezzel lényegében el is dőlt a mérkőzés. A második játékrészben könnyed játékkal további három góllal szolgálta ki a közönségét a Körmend. Ilyen arányban is megérdemelten tartotta otthon a három pontot a hazai csapat egy sportszerűen játszó Rábapaty ellenében.

Király SZE-Vép 0-1 (0-1). Szombathely, 100 néző, vezette: Szvorda
Gól: Kiricsi (41.).
Király SZE: Mester - Hujber B. (Baráth G.), Janzsó, Kiss B., Kádár (Farkas) - Sásdi (Varga G.), Tóth M., Kiss K. (Hegedűs), Oláh (Szabó Z.), Hujber G. - Pócza A. Edző: Hajmási Milán
Vép: Bezdi - WÁGNER, Balikó, Joó B., TÖRÖK R. - DANCS, Vermes, Varga (Beke K.), ŐRI - Kiricsi Z. (Czeglédi), Vajda (Szalai). Edző: Takács Csaba

Az első félidőben a Vép jó játékkal rukkolt elő, többet birtokolták a labdát. Egy beadást követően gólra is váltották a mezőnyfölényüket. A szünet után húsz percen át lényegében a középpályán folyt a játék, majd az utolsó, 25. percben a kapujához szorította a vendégeket a Király. Ám négy helyzetből (fejes, ziccer, szabadrúgás és egy erős lövés) sem tudtak a hálóba találni. Ennek tükrében is megérdemelten nyert a Vép, és vitte el a három pontot.

Kemenesalja-Répcelak 2-4 (1-2). Vönöck, 150 néző, vezette: Tóth R.
Gól: Dobson D. 16., Mógor 58. illetve Tamási 7., Ligeti 22., Pungor 2 (70., 74.).
Kemenesalja: Bíró T. (Nagy) - Kovács Krisztián (Németh M.), Ambrus, Erdélyi, Németh P. (Veszprémi) - Smidéliusz, Kovács Kristóf - Kóbor (Bognár), DOBSON D., MÓGOR - Németh R. (Sütő). Játékos-edző: Kovács Kristóf.
Répcelak: Berényi - Barcza, Baranyai, Tóth Dominik (Kiss T.), Balogh T. - Tamási, HORVÁTH T. (Horváth M.), HARKAI, Csordás (Farkas A.), Jordán (Tóth Dávid) - LIGETI (PUNGOR). Edző: Balassa Péter.

A hazai csapat stabil védekezésre rendezkedett be az erősebb játékoskerettel rendelkező vendégek ellen, azonban a tervüket felborította egy gyors gól: egy elpasszolt labdából Csordás indította Tamásit, aki nem hibázott ziccerben. A hazaiak korai kapuscserére kényszerültek, ezzel együtt váltottak is, feljebb tolták az állásaikat és több támadást vezettek. A 16. percben Dobson egy oldalszabadrúgást a 16-os magasságából nem a hosszúra ívelt, hanem visszahúzta a rövid oldalra, ezzel meglepte Berényi kapust. Utána kifejezetten jó iramú változatos mérkőzés zajlott, mígnem egy répcelaki beívelés pattant ki a hazai kapusról, Ligeti pedig közelről a hálóba lőtt. A második játékrészt dinamikusan kezdte a Kemenesalja, a bal oldalon többször megbontotta a hazai együttes a vendégek védelmét. Egy ilyen akció végén a befelé cselező Mógor szépen lőtte ki a hosszú sarkot. A vendéglátók támadásban maradtak, nyíltan a győzelemre játszottak, hiszen szükségük van a pontokra. A vendégcsapat azonban nem hagyta magát, két gyors támadás végén jól centerezett a Répcelak, a rutinos Pungor pedig mindkét alkalommal élt a lehetőséggel, és a hálóba lőtt. A két találat megtörte a hazaiakat, érződött, hogy már túl nagy a vendégek előnye. A Kemenesalja a mezőnyben felvette a versenyt a Répcelakkal, de a gólok számában alulmaradt.

Kiswire Szentgotthárd-Celldömölk 0-3 (0-2)
Szentgotthárd, 150 néző, vezette:
Takács R.
Gól: Győrvári 2 (13., 81.), Manganelli Zs. 32.
Szentgotthárd: Fábián - Merkli (Csákvári), Kovács P., TÁMIS, DANCSECZ - Vass G., Kovács G. (Hompasz) - Bugán (Nyári), SIPOS, Nagy O. (Vass R.) - DÜH (Sütő). Edző: Heiter László.
Celldömölk: Zseli - Enyingi Marcell, Varga, BODOR, Györkös - MANGANELLI ZS., ENYINGI MÁRK, Horváth D. (Piri), Zimomrja - GYŐRVÁRI (Szuh), BODA (Szép). Edző: Koman Vladimir.

Kifejezetten jó iramú, hajtós meccset vívott egymással a két csapat, a hazaiak nagy elánnal és akarattal vetették magukat a küzdelembe. Egy szöglet után aztán elaludt a gotthárdi védelem, a hazai kapusról kétszer is kivágódott a lövés, míg harmadszorra Győrvári a hálóba vágta a labdát. Utána egyenlíthetett volna a házigazda, Nagy átfejelte a vendégek kapusát, azonban nem érte utol a kapufa mellé pörgő labdát. A Celldömölk góllal válaszolt a helyzetre, Boda indult meg a kapu irányába, nem tudták sem megállítani, sem lebirkózni, a tizenhatoson belül aztán Manganelli elé passzolt, aki élt is lehetőséggel.

A második félidőben mezőnyfölényben játszott a hazai csapat a taktikusan futballozó vendégek ellen, akadt is lehetősége a felzárkózásra, azonban Sütő beadásáról Nyári lemaradt. A végén bebiztosította a győzelmét a Celldömölk: egy hazai szöglet után indultak kontrára a vendégek, Győrvári pedig úgy 22 méterről nagy gólt lőtt a gotthárdi kapuba.

A gyengébbre sikeredett szombati produkció után ezúttal jó teljesítményt nyújtott a szentgotthárdi együttes. A vendégek nagyobb rutinja és jobb helyzetkihasználása azonban a Celldömölk javára döntötte el a mérkőzést.

Szentgotthárdról Heiter László, Lukácsházáról Körmendi Fanni, Csepregről Sass Dezső, Vönöckről Kovács Kristóf, Táplánszentkeresztről Borbás János, Körmendről Szabó Tibor, Jánosházáról Kelemen Kornél, Szombathelyről Hajmási Milán tudósított.

 

 

1. Körmend 27 25 1 1 120 - 17 76

2. Celldömölk 27 23 3 1 88 - 17 72

3. Répcelak 27 20 2 5 61 - 21 62

4. Vép 27 14 3 10 49 - 32 45

5. Király SZE 27 13 6 8 53 - 34 45

6. Jánosháza 27 13 5 9 49 - 48 44

7. Rum 27 12 2 13 51 - 55 38

8. Szentgotthárd 27 10 4 13 44 - 47 34

9. Rábapaty 27 10 3 14 31 - 45 33

10. Lukácsháza 27 7 7 13 39 - 53 28

11. Egyházasrád. 27 7 7 13 34 - 64 28

12. Kőszeg 27 7 5 15 25 - 69 26

13. Kemenesalja 27 8 1 18 26 - 67 25

14. Tápláni KSK 27 5 8 14 28 - 61 23

15. Vasvár 27 6 4 17 36 - 65 22

16. Csepreg 27 3 5 19 27 - 66 14

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!