Sport

2017.06.12. 17:45

Jöhet a folytatás: Alba-Falco derbi

A harmadik mérkőzése következik az NB I-es férfi kosárlabda-bajnokság döntőjének: kedden 19.30-as kezdéssel Alba Fehérvár-Puebla+-Falco-Vulcano Energia KC Szombathely találkozót rendeznek (M4 Sport).

Tóth Gábor

Eddig érdekesen, izgalmasan alakult a bajnoki döntő: nyitásként Székesfehérváron a Falco nyert (77-76), majd Szombathelyről az Alba távozott győztesen (75-65). Így az egyik fél három megnyert meccséig tartó párharc állása 1-1. Mindkét mérkőzés óriási csatát hozott - és nagyon úgy tűnik, hogy a folytatásban is kiélezett, fizikálisan megterhelő, feszült hangulatú találkozókra lehet számítani.

Pustahvar tripláira (is) nagy szükség lesz
Fotó: Unger Tamás

- Sajnálom a szombati mérkőzést, volt esélyünk a győzelemre, ám elbuktunk - fogalmazott Szrecsko Szekulovics, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely mestere. - A védekezésünkkel nagy gond nem volt, de a támadójátékunk akadozott. elsősorban ritka rossz dobóformával rukkoltunk elő, sok távoli dobást rontottunk, de ziccereket is hibáztunk, és sokszor a büntetővonalról sem találtunk be. Ha csak egy kicsit jobban dobunk, több szerencsénk van, akkor nyerünk. De nincs semmi veszve. Nyertünk már Székesfehérváron, megpróbálunk még egyszer győzni. Igyekszünk egy kicsit pontosabban játszani - abban pedig biztos vagyok, hogy még egyszer olyan gyengén nem fogunk dobni, mint szombaton Szombathelyen. Ezúttal is erős tempóra, egy elszánt ellenfélre számítok. Az Alba még egyszer nem kaphat ki hazai pályán, így vélhetően nekünk esik majd, és megpróbálja korán eldönteni a meccset. Mi viszont azon leszünk, hogy szoros állásnál futhassunk neki a hajrának. Ha így történik, akkor lesz esélyünk a győzelemre. Nincs probléma a hangulattal, bőven van lehetőségünk a javításra. Érzem a fáradtságot a társaságon, de már csak néhány nap van hátra a bajnokságból, ezt ki kell bírni! Tudom, hogy a szurkolóink ismét elkísérnek minket - együtt több esélyünk lesz a bravúrra. Mindenki egészséges, bizakodva kelünk útra Székesfehérvárra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!