Sport

2015.09.04. 16:29

Jöhet a hetedik? - Ismét a bajnoki cím a CVSE célja

Celldömölk - A hétvégén megkezdődnek az NB-s asztalitenisz-bajnokságok. A Celldömölki VSE-Swietelsky-Wewalka extraligás férficsapata sorozatban hetedik bajnoki címéért száll harcba. Ebben a szezonban nem lesz könnyű dolga.

Horváth Erika

A Celldömölki VSE-Swietelsky-Wewalka csapata pénteken kezdte volna a szezont az újonc Eger ellen, de a mérkőzést el kellett halasztani, mert a 18 esztendős Ecseki Nándor a válogatott kerettel akkor még az ausztriai Welsben World Tour-viadalon szerepel. Ezért aztán vasárnap 15 órakor fogadják majd az egrieket az alsósági sportcsarnokban. A celliek szeptember 8-án, kedden megkezdték volna a Klubcsapatok Szuperligáját is, ám azt a mérkőzést is halasztják mert a 18 éves tehetség akkor már a Belga Openen lesz (a szlovén Otocec elleni hazai mérkőzés új időpontja szeptember 22.).

A 18 esztendős, válogatott kerettag Ecseki Nándorra fontos feladatok várnak a celli csapatban Fotó: Szendi Péter

- A CVSE Magyarország férfi élcsapata. Több mint száz bajnoki óta nem talált legyőzőre, sorozatban hatszor nyert bajnoki címet. Jöhet a hetedik?

- Természetesen az újabb bajnoki cím a cél, de ezúttal három csapat is esélyes az aranyra - fogalmazott Fehér László, Celldömölk polgármestere, a Magyar Asztalitenisz Szövetség alelnöke, egyben a CVSE igazolt játékosa. - Míg a Pécs és a Szeged nagyot erősödött, mi a stabil válogatott Kosiba Dániel távozása után valamivel gyengébbek lettünk. Persze a helyette érkező Lindner Ádám is jó játékos, de már nem fiatal. (A 40 esztendős Lindner korábban már öt szezonon keresztül erősítette a celli csapatot.) A Klubcsapatok Szuperligájábban lesznek nagyon erős ellenfelek is, ott az első négy között szeretnénk végezni.

Fehér László még elmondta, hogy a CVSE-nek közel 40 igazolt játékosa van, hat csapatuk szerepel a különböző bajnokságokban. Az NB II-ben immár kettő is, egy az NB III-ban, kettő pedig a megyei I. osztályban.

- Két hasonló szintű csapattal játsszunk az NB II-ben, mindkettővel szemben a bentmaradás az elvárás, az NB III-assal a középmezőny a cél, a megyeiben szereplők egyikét pedig az első helyre várjuk, ami NB III-ba jutást jelentene - folytatta a polgármester.

Továbbra is Klampár Tibor az extraligás csapat vezetőedzője, főállásban dolgozik Iván Csaba is, akinek irányításával egyre többet hallatnak magukról a fiatalok. A tapasztalt Obráz István mellett már Ölbei Péter és Lukács Balázs is besegít az edzői munkába. Péter Pál viszont három év után visszatért Győrbe.

- A hátterünkben voltak komoly változások, szponzorok mentek el, de jöttek is. Mivel már annyian vagyunk, hogy sokszor a 12 asztal is kevés, nagyon várjuk, hogy elkészülhessen a 36x18 méteres állandó asztalitenisztermünk. A Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöksége már meghozta a döntését, sportágfejlesztési alapjából 50 millió forintot ad erre a célra. Ebben a szezonban is szeretnénk egy nagy versenyt Celldömölkre hozni a magyar bajnokságot, a TOP 12 bajnokságot, vagy egy kiemelt ranglistaversenyt. Ezzel is adóznánk egykori játékosunk, Mercz Gábor emléke előtt, aki 2006 májusában a csapattársaival Celldömölkre tartva autóbalesetben vesztette életét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!