Sport

2017.03.18. 23:24

Jókora aligátor-harapás a Fedett Uszodában

Zsinórban hatodik hazai meccsét is megnyerte az OB I/B-ben az Aligátor Vízilabda Utánpótlás (AVUS). A vasiak 10-9-re verték az ASI-t.

Pum András

AVUS–ASI DSE 10-9 (4-2, 2-3, 2-2, 2-2). Szombathely, Fedett Uszoda, 100 néző, OB I/B-s mérkőzés, alapszakasz, B-csoport, 16. forduló, vezette: Pintér, Veilandics.

AVUS: HORVÁTH A. – Cvetic, Hajmási 1, Ekler B. 2/1, Takács, KUTASI 4/1, KURUCZ 2. Csere: Doma 1, Polcsik Juhász M., Sági, GALAMBOS, Baranyai. Edző: Matajsz Márk.

Fél perc elteltével a vendégek szereztek vezetést, ezzel jóidőre el is lőtték puskaporukat. A hazaiak Hajmási, Ekler, valamint a 25. születésnapját szombaton ünneplő Kutasi góljával 4-1-re fordítottak. Ám a fővárosiak nem adták könnyen magukat, a második negyed közepére két gólra (6-4) felzárkóztak. A harmadik negyedben csupán egy-két találat volt a különbség – de mindig az AVUS javára. A vasiak kapujában Horváth Alex remekül védett.

A negyedik negyedben is kőkemény csata folyt minden labdáért, sok volt a szabálytalanság, a bírók nem álltak a helyzet magaslatán. Az utolsó percre 9-9-el fordultak a csapatok, 36 másodperccel a vége előtt Kurucz a felső kapufáról kivágódó labdát a hálóba lőtte: 10-9

Az AVUS hatodik hazai meccsén sem veszített pontot. Mivel a Neptun kikapott, az aligátorok átvették a vezetést a B-csoportban.

– Nem játszottunk jól, de küzdeniakarásból jelesre vizsgáztunk, a szívük a helyén volt. Védekezésben, és emberhátrányos védekezésben jobbak voltunk ellenfelünknél, a támadás az elején jól ment, a hajrában kevésbé – értékelt Matajsz Márk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!